Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕπικαιρότηταΗ Ηλεία έπιασε πάτο

Η Ηλεία έπιασε πάτο

Χωρίς υγεία, χωρίς παιδεία, χωρίς υποδομές

Ο τραγικός θάνατος του 45χρονου υποδιοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, Νίκου Γεωργίου, γίνεται δυστυχώς, όπως και τόσοι ακόμα τραγικοί θάνατοι, η αφορμή να «καταραστούμε» τη μοίρα μας για 75 χιλιόμετρα δρόμου που δεν έχουν φτιαχτεί εδώ και 20 χρόνια. 

Δυστυχώς για τον Νίκο και για τα εκατοντάδες θύματα της καρμανιόλας, και δυστυχώς για όλους μας, μετά από τραγικά συμβάντα, μετά από τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα, θυμούνται όλοι (και μαζί με αυτούς κι εμείς) να φωνάξουν για τον «πολυθρύλητο» αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος.

Άραγε, ευθύνεται κανένας; Στον επόμενο θάνατο λόγω της καρμανιόλας πάλι τα ίδια θα λέμε; Το αίμα των θυμάτων έχει κομματικό πρόσημο; Το γεγονός ότι δεν σέβονται (διαχρονικά) οι κυβερνήσεις την Ηλεία δεν το βλέπουμε; Ο βουλευτής Κώστας Τζαβάρας το παραδέχθηκε δημοσίως: «Η Ηλεία δεν έχει φίλους στην κυβέρνηση». Οι υπόλοιποι γιατί ντρέπονται να το παραδεχθούν;

Η Ηλεία αυτή τη στιγμή έχει πιάσει πάτο. Εκτός του αυτοκινητόδρομου, έχουμε ένα Νοσοκομείο για όλο τον Νομό χωρίς γιατρούς. Μόνο ένα Νοσοκομείο είχαμε, αυτό του Πύργου, και πλέον το χάνουμε και αυτό. Ο κόσμος φοβάται να πάει στο Νοσοκομείο γιατί δεν ξέρει τι μπορεί να του συμβεί εκεί.

Η κυβέρνηση, με τη συνδρομή του Πανεπιστημίου Πατρών, έχει προφανώς αποφασίσει να κάνει πειραματόζωο την  Ηλεία στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αφαιρώντας της, τα Πανεπιστημιακά Τμήματα, προκειμένου να προχωρήσει στη συνέχεια στο κλείσιμο και άλλων Τμημάτων στην Ελλάδα. Πρώτα όμως ξεκίνησαν από εδώ, από τους «εύκολους». Και είναι πολύ λογικό να μας θεωρούν και πειραματόζωα και «εύκολους»: έτσι και αλλιώς οι πολιτικοί μας ταγοί (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) ούτε διαμαρτύρονται, ούτε και διεκδικούν ιδιαίτερα. Το ίδιο και οι πολίτες, για να είμαστε δίκαιοι. 

Εάν είχε επισκεφθεί την Ηλεία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως εθρυλείτο πριν λίγες ημέρες, πιστεύετε πως θα είχαμε διαμαρτυρίες απέναντι στον πρωθυπουργό για την απαξίωση της Ηλείας, ή ανθοδέσμες και χειροκροτήματα; Το ίδιο φυσικά θα ίσχυε και σε αντίστοιχη επίσκεψη του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ή θα συνεχίσουμε να σκάβουμε και κάτω από τον πάτο, ή θα αλλάξουμε τακτική ως Ηλείοι. Και τότε θα ακολουθήσουν αναγκαστικά και οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι. Αλλιώς θα εξαφανιστούν και αυτοί από τον χάρτη, όπως όλος ο Νομός μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ