Στην κρατική τηλεόραση μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς και τοποθετήθηκε επί των εμβολιασμών.
Χαρακτηριστικά ανέφερε πως, «Οι εμβολιασμοί προχωρούν με πολύ καλούς ρυθμούς. Είμαστε στους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα και είναι συνεχές αυτό το νούμερο για αρκετό διάστημα. Με αυτούς τους ρυθμούς, τον Ιούλιο, θα έχουμε μία διαφορετική εικόνα για τη χώρα, η οποία ήδη έχει αρχίσει και διαφαίνεται.
Με την πρώτη δόση έχουν ήδη εμβολιαστεί.4.500.000 συνάνθρωποί μας, ενώ άλλοι 3.200.000 έχουν κάνει και τη δεύτερη δόση.
Την Κυριακή είχαμε 62.000 εμβολιασμούς. Έχουν ανοίξει οι εμβολιασμοί για όλες τις ηλικιακές ομάδες, πλην του περιορισμού για τους κάτω των 60 ετών για το εμβόλιο της AstraZeneca. Εμβολιασμοί γίνονται και σήμερα (Αγίου Πνεύματος).
Πάνω από 100.000 νέοι έως 24 ετών δήλωσαν συμμετοχή στον εμβολιασμό.
Ήδη προστίθενται συνεχώς ευρωπαϊκές χώρες στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό και τους συνοριακούς ελέγχους.
Για εκείνους που έχουν κάνει την πρώτη δόση, θα δοθεί τις επόμενες ημέρες η βεβαίωση του πιστοποιητικού που θα αναγνωρίζει τον πλήρη εμβολιασμό τους».
ΠΡΩΤΗ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ - Protinews.com.gr
ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ
Ρήγα Φερραίου 113 - TK: 27131 - Πύργος Ηλείας
ΑΦΜ: 999763568 | ΔΟΥ ΠΥΡΓΟΥ
Τηλ. Κέντρο: 26210 40100
Email: [email protected]
Νόμιμος Εκπρόσωπος / Διευθυντής / Διαχειριστής: Λάμπρος Θ. Κωνσταντίνος
Διευθύντρια Σύνταξης : Αγγελίδου Ν. Αννα
Δικαιούχος Domain: ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ
Δήλωση συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018, σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63)