Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη στην αντεπίθεση μετά την ανάρτηση Ακρίτα - «Γιατί...

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη στην αντεπίθεση μετά την ανάρτηση Ακρίτα – «Γιατί τόσα ψέματα;»

Μήνυση και αγωγή κατά της Ακρίτα από τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι για συκοφαντική δυσφήμιση – Χυδαία και απρόκλητη η ανάρτηση, Θα πάω μάρτυρας στο δικαστήριο να υπερασπιστώ τη σύζυγό μου, λέει ο πρωθυπουργός

Σκληρή γραμμή απέναντι στις κατά το Μαξίμου «επιθέσεις λάσπης» υιοθετούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι, μετά την απόφαση της συζύγου του πρωθυπουργού να περάσει στην αντεπίθεση και να καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον της βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενας Ακρίτα.

Από χθες το protothema.gr είχε επισημάνει τη διάθεση του κυβερνητικού επιτελείου, αλλά και του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην αφήσουν τίποτα να πέσει κάτω. Πολιτικά, στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι το κύμα συντονισμένων επιθέσεων «συσπειρώνει» τις τάξεις της ΝΔ. Επί προσωπικού, όμως, το πρωθυπουργικό ζεύγος θεωρεί ότι ξεπεράστηκαν κόκκινες γραμμές, με αφορμή το κυριακάτικο δημοσίευμα της Εστίας, επί του οποίου η Έλενα Ακρίτα αποφάσισε να υπερθεματίσει.

Σε ανάρτηση της κατηγόρησε την κυρία Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη για «μπίζνες» και άφησε αιχμές για το αδιαφάνεια ως προς τα περιουσιακά της στοιχεία. Τούτου δοθέντος και με δεδομένη την απροθυμία της κυρίας Ακρίτα να ανασκευάσει, η σύζυγος του πρωθυπουργού προανήγγειλε χθες την πρόθεση της να καταθέσει και αγωγή και μήνυση εναντίον της. Μάλιστα, το Μέγαρο Μαξίμου κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην αφήσουν τη βουλευτή στο απυρόβλητο χάριν ασυλίας, με την κυρία Ακρίτα να διαμηνύει ότι θα συμφωνήσει στην άρση της.

Λίγες ώρες μετά, με μια ενέργεια μάλλον ασυνήθιστη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε χθες το βράδυ μια επί προσωπικού ανάρτηση στο facebook υπερασπιζόμενος τη σύζυγό του. «Ένας βαθιά καλός και ηθικός άνθρωπος, με τελείως αυτόνομη επαγγελματική διαδρομή, τσαλαπατήθηκε και έγινε πρωτοσέλιδα. Η οικογενειακή μας συνοχή δοκιμάστηκε. Πολλές φορές αναρωτηθήκαμε και με τα παιδιά μας αν αξίζει να πληρώνει κάνεις αυτό το οικογενειακό τίμημα για να ασχολείται με τα κοινά», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, ενώ εμφανίστηκε διατεθειμένος να πάει και μάρτυρας στο δικαστήριο με εγκαλούμενη την Έλενα Ακρίτα. «Όποιος θέλει να αντιπαρατεθεί μαζί μου πολιτικά, είναι ελεύθερος το κάνει. Όμως ας αφήσουν επιτέλους εκτός πολιτικής σύγκρουσης την οικογένειά μου», υπογράμμισε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

mitsotakis-anartisi-01

Ενδεικτικό της απόφασης η Νέα Δημοκρατία να απαντήσει συντεταγμένα σε αυτές τις επιθέσεις είναι και το μπαράζ αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα από υπουργούς και βουλευτές της δήλωσης του πρωθυπουργού στο facebook.

Πρεμιέρα για το νέο Μαξίμου

Κατά τα άλλα, από σήμερα σε νέα φάση μπαίνει το Μέγαρο Μαξίμου, μετά και την ολοκλήρωση της εσωτερικής αναδιάταξης δυνάμεων χθες, στη σκιά των παραιτήσεων Μπρατάκου-Παπασταύρου. Ήδη από χθες ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης που θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες, με έμφαση το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης, εγκαταστάθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα, ενισχύεται και το μπουκέτο αρμοδιοτήτων που έχει ο έτερος υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος θα έχει την ευθύνη του στρατηγικού σχεδιασμού. Βορίδης και Σκέρτσος είναι de facto δύο υπερ-υπουργοί, ενώ ο κ. Σκέρτσος επικουρείται και από τον υφυπουργό Θανάση Κοντογεώργη.

«Πρεμιέρα» στον πρωινό καφέ θα κάνει και ο νέος γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Στέλιος Κουτνατζής, ο οποίος χθες πήγε για πρώτη φορά στο Μαξίμου με τη νέα του ιδιότητα. Ο έμπειρος νομικός που είχε πάνω του το πρακτικό σκέλος του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης τα τελευταία πέντε χρόνια προάγεται και θα βρίσκεται δίπλα στο γραφείο του πρωθυπουργού, αν και δεν θα έχει όλο το μπουκέτο αρμοδιοτήτων που είχαν οι προκάτοχοι του. Ο κ. Κουτνατζής θα εποπτεύει το κυβερνητικό έργο και θα αναφέρεται στον πρωθυπουργό από τεχνοκρατικής άποψης, ενώ για την επικοινωνία με τους βουλευτές της ΝΔ και το κόμμα θα έχει ως άμεσο συνεργάτη τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Θανάση Νέζη που αναλαμβάνει διευρυμένα καθήκοντα.

Σε κεντρικούς ρόλους στο κυβερνητικό σχήμα παραμένουν ο Παύλος Μαρινάκης και η διευθύντρια Επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου, Κύρα Κάπη, ενώ ο διάδοχος του Δημήτρη Τσιόδρα στα ηνία του γραφείου θα αναλάβει μετά το γαλάζιο συνέδριο. Μένει, πάντως, να φανεί κατά πόσο αυτό το σχήμα θα μακροημερεύσει ή θα είναι ένα σχήμα-γέφυρα μέχρι μια ευρύτερη αναδιάταξη του κυβερνητικού σχήματος μετά τις ευρωεκλογές.

Παράλληλα, τις αμέσως επόμενες μέρες θα «κλειδώσει» και το τι θα συμβεί με την Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ, καθώς ο Γιάννης Μπρατάκος ήταν επικεφαλής της. Ο κ. Μητσοτάκης πάντως συνεχίζει τις εξορμήσεις του και σήμερα θα επισκεφθεί τα Καλάβρυτα, ενώ το επόμενο διάστημα θα «κλειδώσει» το πυκνό πρόγραμμα περιοδειών του ως τις ευρωεκλογές.

Επικοινωνιακό πυροτέχνημα

Από το Μέγαρο Μαξίμου, παράλληλα, δεν θέλουν να αφήσουν αναπάντητο και το κρεσέντο του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον Κώστα Καραμανλή. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο «βλέπουν» ένα τέχνασμα του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει την προδέσμευση της ΝΔ σε υπερψήφιση της πρότασης που περιλαμβάνει σύσταση προανακριτικής ακόμα και για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας για ενδεχόμενο δόλο, την ώρα όμως που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταθέτει στη Βουλή την πρόταση του. Μέχρι και χθες, κυβερνητικές πηγές μιλούσαν για «επικοινωνιακό πυροτέχνημα» της Κουμουνδούρου.

Είναι, δε, ενδεικτικό το σκηνικό που διημείφθη χθες στη Βουλή. Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη εμφανίστηκε χθες με το κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του γραμματέα της ΚΟ της ΝΔ Σταύρου Καλαφάτη. Ο κ. Καλαφάτης, όμως, απουσίαζε και η κ. Τζάκρη άφησε απλά τον φάκελο με την πρόταση σε μια γραμματέα, χωρίς κάποια σφραγίδα ή αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ αμέσως μετά έκανε δηλώσεις στις κάμερες στο περιστύλιο.

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ