Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΝέα κακοκαιρία από τη Δευτέρα, με βροχές και καταιγίδες

Νέα κακοκαιρία από τη Δευτέρα, με βροχές και καταιγίδες

Καλός θα είναι ο καιρός σε γενικές γραμμές σε πολλές περιοχές της χώρας σήμερα, Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, αλλά από αύριο το απόγευμα αλλάζει το σκηνικό, με βροχές και καταιγίδες να επηρεάζουν τη χώρα από τα δυτικά.

Συγκεκριμένα, σήμερα η ημέρα θα κυλήσει με γενικά βελτιωμένο καιρό και θερμοκρασίες πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, από αύριο τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

To βαρομετρικό χαμηλό το οποίο από αύριο δημιουργείται στον Κόλπο του Λέοντος θα αρχίσει να επηρεάζει την Ιταλία κυρίως από το απόγευμα, ενώ στη χώρα μας προβλέπεται μεταβολή του καιρού από τα δυτικά από το μεσημέρι-απόγευμα της Δευτέρας.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά για την επερχόμενη κακοκαιρία:

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Κυριακή, 03-03-24
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, και το μεσημέρι-απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 16 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ