Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΜε τροπολογία Λιβάνιου: Τρεις επιπλέον θέσεις για θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες

Με τροπολογία Λιβάνιου: Τρεις επιπλέον θέσεις για θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες

Οργανωτικές και διαδικαστικές διατάξεις για την ανάπτυξη, παρεμβάσεις για την ενίσχυση της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης και άλλες επείγουσες διατάξεις εισάγει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που θα ξεκίνησε να συζητείται χθες στην Ολομέλεια, με προγραμματισμό να ψηφιστεί σήμερα.

Το νομοσχέδιο, το τελευταίο για το 2023, περιλαμβάνει διατάξεις σχετικά με τη λειτουργία του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ), του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΑ), των Ειδικών Υπηρεσιών, του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ), της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ), των Συμπράξεων Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), καθώς και διατάξεις του ν. 4872/2021 για την ενίσχυση της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΔΑΜ). Παράλληλα, ρυθμίζονται και ειδικότερα ζητήματα σχετικά με την τόνωση της ανάπτυξης, τα οποία χαρακτηρίζονται, από την κυβέρνηση, ως επείγοντα.

Στο νομοσχέδιο υπάρχει η… πολυαναμενόμενη τροπολογία Λιβάνιου, με την οποία δίνεται η δυνατότητα στον κάθε Περιφερειάρχη να ορίσει τρεις επιπλέον άμισθους θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέχρι στιγμής υπήρχαν οκτώ θέσεις θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, οι οποίες πλέον γίνονται έντεκα.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία 70/25 18.12.2023, αναφέρει στο Άρθρο 6

«1. Στο άρθρο 160 του ν. 3852/2010 (Α’ 87), περί των Αντιπεριφερειαρχών, προστίθενται παρ. 10 και 11 ως εξής:

«10. Ο περιφερειάρχης μπορεί με την απόφαση της παρ. 1 να ορίσει έως τρεις (3) περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του ως άμισθους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες. Οι άμισθοι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες δεν δικαιούνται αντιμισθίας και δεν συνιστώνται γι’ αυτούς θέσεις ειδικών συμβούλων ή ειδικών συνεργατών ή επιστημονικών συνεργατών».

Στο ίδιο Άρθρο 6 προβλέπεται η δυνατότητα ορισμού Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, ωστόσο αφορά μόνο τις Περιφέρειες Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ