Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΦλωρίδης προς ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά: Θέλατε να προστατεύσετε τους εγκληματίες! - Τσακαλώτος:...

Φλωρίδης προς ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά: Θέλατε να προστατεύσετε τους εγκληματίες! – Τσακαλώτος: Πιστεύετε στην ακροδεξιά

Σφοδρή αντιπαράθεση είχε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης με Ευκλείδη Τσακαλώτο να του λέει πως «πιστεύετε στην Ακροδεξιά»

Η τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη για την φιλοσοφία του νέου Ποινικού Κώδικα που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και η οποία – όπως είπε – έχει στο επίκεντρο την προστασία των δικαιωμάτων των θυμάτων και όχι των θυτών προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της «Νέας Αριστεράς».

«Επι δεκαετίες κάτω από την επίδραση συγκεκριμένων απόψεων όλες οι αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες έτειναν στην προάσπιση δικαιωμάτων αυτών που εγκληματούν. Ξεχάστηκε ότι υπάρχουν και τα δικαιώματα των θυμάτων. Ότι υπάρχουν τα δικαιώματα της ελληνικής κοινωνίας που θέλει να ζει ειρηνικά.

Οι πολίτες που θέλουν να μην τους κλέβεις, να μην τους συκοφαντείς, να μην βιάζεις τα παιδιά τους. Αυτά είναι τα δικαιώματα των Ελλήνων που αγνοήθηκαν” ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης παρουσιάζοντας τις αλλαγές που ετοιμάζει στο σύνολο του χαρτοφυλακίου του για να ακουστεί από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Πολάκης και άλλοι βουλευτές να φωνάζουν «ντροπή» και «πως κατάντησες έτσι».

«Αυτά δεν θα τα αφήσω αναπάντητα» αντέδρασε ο κ. Φλωρίδης υπενθυμίζοντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2019 κράτησε ανοικτή την βουλή για μια εβδομάδα αν και είχε προαναγγέλει εκλογές προκειμένου να αλλάξει τους Ποινικούς Κώδικες και να αθωώσει βαρυποινίτες.

«Σας ενοχλεί γιατί η φροντίδα σας ήταν το πως θα προστατεύσετε τους εγκληματίες. Δεν είχατε καμία πρόνοια για τα θύματα. Η τροποποίηση που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στους ΠΚ οδήγησε 5 χιλ δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα στο αρχείο. Την τελευταία ημέρα του βίου της φρόντισε να πάνε 5 χιλ δικογραφίες στο αρχείο. Εγκληματίες που σε πρώτο στάδιο καταδικάστηκαν σε 15 χρόνια οδηγήθηκαν σε παραγραφή. Ψηφίσατε σε μια ημέρα πριν κλείσει η Βουλή 1100 άρθρα. Στο όνομα του λαού το κάνατε; Των αδύναμων; Όχι. Το κάνατε στο όνομα των εγκληματιών.

Καταργήσατε δίκες την ώρα που ετοιμάζονταν να επιβάλλουν δικαστικές αποφάσεις ισόβιας κάθειρξης. Και αυτοί οι εγκληματίες αποχαιρέτησαν βγάζοντας το καπελάκι τους. Στο όνομα του λαού το κάνατε αυτό; Οι Κώδικες είναι σε δημόσια διαβούλευση εδώ και 15 ημέρες. Ανακοίνωση από εσάς δεν έχω δει. Και ξέρετε γιατί; Γιατί υπάρχουν οι πολίτες που το επικροτούν” είπε ο Υπουργός για να προσθέσει “Εγώ δεν είμαι σε εκείνους που ψήφισαν όλα αυτά που σας περιγράφω. Ας αναλογίζεστε λοιπόν εσείς πως καταντήσατε έτσι. Εσείς να αναρωτηθείτε πως ψηφίσατε την απαλλαγή των κακούργων.

Ξηλώσατε τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή γιατί δεν δεχόταν να υπογράψει εκείνους τους ΠΚ και μετά σας κατήγγειλε για την χειρότερη διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑ και ολιγαρχών».

Απαντώντας στην συνέχεια ο κ. Τσακαλώτος επιτέθηκε στον κ. Φλωρίδη λέγοντας «από το προοδευτικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ πήγατε στο συντηρητικό της Δεξιάς. Έχω να ακούσω τόσο συντηρητικό λόγο από την περίοδο που στην αίθουσα ήταν η Χρυσή Αυγή. Πιστεύετε στην Ακροδεξιά».

Ανταπαντώντας ο υπουργός Δικαιοσύνης επέμεινε: «Ονομάζετε ακροδεξιά μια κυβέρνηση που έρχεται να εφαρμόσει μέτρα προστασίας των πολιτών και οικογενειών. Η ένωση εισαγγελέων Ελλάδος πριν ψηφίσετε τους κώδικες το 2019 εξέδωσε ανακοινώσεις. Έλεγε τότε ότι με τους ΠΚ που προωθούσατε τότε 5 χιλ υποθέσεις κακουργηματικού χαραλκτήρα θα οδηγηθούν στο αρχείο και αρκετοί θα αποφυλακιστούν. Σας είπαν να μην το κάνετε γιατί υπαρχουν δίκες σε εξέλιξη και θα ακυρωθούν. Μετατρέψατε κακουργήματα σε πλημμελήματα».

«Τι δήλωσε ο κ. Κοντονής; Είπε επά λέξει “αποτελεί ακραίο στοιχείο διαπλοκής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της ολιγαρχίας ο τρόπος που μεθοδεύτηκε και ψηφίστηκε ο ΠΚ. Μίλησα και πλήρωσα για τις αλήθειες που είπα. Άλλαξε δόλιος η διάταξη για τον χαρακτηρισμό της δωροδοκίας”. Αυτά είπε ο κ. Κοντονής. Ποιος είναι ακροδεξιός; Αυτός που φέρνει διατάξεις για την προστασία των πολιτών ή εκείνος που φέρνει για την προστασία της ολιγαρχίας; Γι αυτό και δεν αντέξατε το κόμμα σας κ. Τσακαλώτο και πάτε να κάνετε κάτι άλλο τώρα», πρόσθεσε.

protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ