Κατατέθηκε στη Βουλή ο προϋπολογισμός – Περιλαμβάνει αυξήσεις μισθών και συντάξεων έως και 10%

195

Μεγαλύτερη ανάπτυξη και πτώση της ανεργίας – Από τις 13 Δεκεμβρίου η συζήτηση στην Ολομέλεια, στις 17 Δεκεμβρίου η ψήφιση

Λίγο πριν από τις 10:30 το πρωί παραδόθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2024 στον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

Κατά την τοποθέτηση του, ο υπουργός, ενημέρωσε το Σώμα από το βήμα της Βουλής ότι παραδίδει τον προϋπολογισμό του ’24 μαζί με εισηγητική έκθεση, αλλά και εκθέσεις των φορολογικών δαπανών και εκθέσεις των γενικών διευθυντών του Λογιστηρίου του Κράτους αλλά και έκθεση με τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης.

Επιπλέον, κατατέθηκε και ο απολογισμός και γενικός ισολογισμός του κράτους για το 2022.

Ο πρόεδρος της Βουλής, ενημέρωσε τους βουλευτές πως η συζήτηση για τον προϋπολογισμό στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων θα γίνει σε τέσσερις συνεδριάσεις στις 23, 24 και 27 Νοεμβρίου.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα ξεκινήσει στις 13 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα στις 17 Δεκεμβρίου.

Τι περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός

Με βάση τα βασικά μεγέθη στο τελικό κείμενο του Προϋπολογισμού, το οποίο καταθέτει στη Βουλή σήμερα Τρίτη 21/11 ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, προβλέπεται ότι το 2024 θα είναι μια χρυσή χρονιά για τις επενδύσεις και φέρνει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, τουλάχιστον από 3% έως και 10% κατά μέσο όρο, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr