Ο Χρυσοχοΐδης καρατόμησε τον διοικητή του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» μετά τις πλημμύρες στη πτέρυγα χημειοθεραπείας

1124

Παύθηκε από τα καθήκοντα του ο διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά» στο Βόλο, απόφαση που έλαβε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τα νερά που μπήκαν στη πτέρυγα χημειοθεραπείας, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία έγραψε τα εξής:

«Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύεται από τα καθήκοντά του ο Διοικητής του Γενικού Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Μεταξά».

Παράλληλα, συνεχίζεται η κατεπείγουσα έρευνα για την αναζήτηση ευθυνών στη διοικητική και υγειονομική ιεραρχία του Νοσοκομείου, σχετικά με τη δυσλειτουργία που προέκυψε στο πρόγραμμα χημειοθεραπειών του νοσηλευτικού ιδρύματος».

Σημειώνεται, ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο του Βόλου, Κωνσταντίνος Μηνδρινός βρέθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία με την εκπομπή Newsroom της ΕΡΤ, όπου και μίλησε για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο. «Πέφτει συνεχώς νερό μέσα στο τμήμα με τις χημειοθεραπείες. Δεν έχουμε ενημέρωση πού μπορεί να μεταφερθούν ασθενείς, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται σε χώρο του νοσοκομείου όπου φυλάσσονται τα φάρμακα για χημειοθεραπείες και έχει γεμίσει νερά».

«Στους θαλάμους των ασθενών δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ οι εργαζόμενοι με προστατευτικό εξοπλισμό σκέπασαν τα μηχανήματα για να μην πάθουν ζημιά», πρόσθεσε. «Φανταστείτε ένα νοσοκομείο όπου στάζουν τα ταβάνια, πέφτουν ψευδοροφές και σοβάδες. Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη», κατέληξε ο κ. Μηνδρινός. Επιπλέον, ανέφερε πως υπάρχει πρόβλημα μετακίνησης από και προς το νοσοκομείο, καθώς έχουν κλείσει διάφοροι δρόμοι της περιοχής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, αντλεί τα νερά που έχουν μαζευτεί στην πίσω μεριά στο υπόγειο του νοσοκομείου.

https://www.newsbeast.gr/