Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΙερώνυμος για νέες ταυτότητες: Να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία και να μην...

Ιερώνυμος για νέες ταυτότητες: Να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία και να μην δρούμε παρορμητικά

Εμπιστοσύνη στην Εκκλησία, σύνεση και φρόνηση, ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με την έκδοση νέων ταυτοτήτων.

«Χρειάζεται σύνεση και φρόνηση. Σκεφθείτε ότι κάποιοι από τους συνανθρώπους μας που σήμερα συνωστίζονται να εκδώσουν ταυτότητες μπορεί να ήσαν ανάμεσα σε εκείνους που διαδήλωναν εναντίον αυτών των ίδιων ταυτοτήτων επειδή δεν ανέγραψαν το θρήσκευμα. Γι’ αυτό χρειάζεται να σκεφτόμαστε σοβαρά και να μην αντιδρούμε παρορμητικά», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Παράλληλα, κάλεσε τους πιστούς να περιμένουν τις αποφάσεις που θα πάρει η Σύνοδος και απηύθυνε κάλεσμα ενότητας.

«Πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της Συνόδου και να εμπιστευόμαστε την Εκκλησία. Είναι πιο σημαντικό να μένουμε ενωμένοι με τις αποφάσεις της Εκκλησίας παρά προσκολλημένοι στην ατομική μας γνώμη», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο αρχιεπίσκοπος πρότεινε για ακόμη μία φορά «να περιμένουμε τις θέσεις της Συνόδου και για τέτοια θέματα, με τέτοιον αντίκτυπο σε μια τέτοια εποχή. Καλούμαστε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία, η οποία με σοβαρότητα, σκέψη και σοφία παίρνει τις αποφάσεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ