Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΈπεσε και στην Ιταλία το σύστημα εναέριας κυκλοφορίας - Ντόμινο καθυστερήσεων σε...

Έπεσε και στην Ιταλία το σύστημα εναέριας κυκλοφορίας – Ντόμινο καθυστερήσεων σε όλη την Ευρώπη

Αγνωστο αν το σύστημα air traffic έχει χακαριστεί – Με το σταγονόμετρο οι πτήσεις προς τη γειτονική χώρα – Ένα μετά το άλλο κολλάνε και τα περιφερειακά αεροδρόμια αφού τα αεροσκάφη δεν απογειώνονται και δεν αδειάζουν parking stands για να προσγειωθούν άλλα αεροσκάφη

Μετά τη Βρετανία έπεσε το σύστημα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και στην Ιταλία, κυρίως στον τομέα της Ρώμης και στην ευρύτερη περιοχή της δυτικής Ιταλίας. Ακόμη δεν είν αι ξεκάθαρο αν το πρόβλημα οφείλεται σε δυσλειτουργία του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας και στην Ιταλία ή σε επίθεση χάκερς.

Συνέπεια του προβλήματος είναι ότι οι πτήσεις προς ιταλικά αεροδρόμια αλλά και από τη δυτική Ιταλία προς άλλες περιοχές της Ευρώπης καθυστερούν σημαντικά.

Το πρόβλημα ξεκίνησε περίπου στη μία το μεσημέρι με την κατάρρευση του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στη Βρετανία. Το γεγονός συνεπάγεται πολύωρες καθυστερήσεις πτήσεων από βρετανικά αεροδρόμια προς άλλες χώρες -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- αλλά και εξίσου μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις από ευρωπαϊκά αεροδρόμια εκτός Βρετανίας, όπως το Ελευθέριος Βενιζέλος, προς τα αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας.

https://www.protothema.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ