Φωτιές: Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, αγωνία για τους ισχυρούς ανέμους

579

Σοβαρή η πυρκαγιά στο Σοφό Ασπροπύργου κοντά στο Κανάλι του Μόρνου – Έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Ανησυχία για τους ισχυρούς ανέμους

Δύσκολη αποδεικνύεται η σημερινή μέρα για τις πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς οι καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, σε πολλές περιοχές, ευνοούν την εξάπλωση των πύρινων μετώπων

Αυτήν τη στιγμή, τα πιο κρίσιμα πύρινα μέτωπα εντοπίζονται στις περιοχές Ασπροπύργου, Ξάνθης και Φαρσάλων, με τις επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται συνεχώς. 

Ωστόσο περί τις 21:00 θα σταματήσουν οι ρίψεις από αέρος κάτι που αυτομάτως θα σημάνει την ανάγκη για ενίσχυση των επίγειων δυνάμεων. 

Τα πύρινα μέτωπα στον Ασπρόπυργο 

Στο Ασπρόπυργο, οι πυρκαγιές που μαίνονται αυτήν τη στιγμή είναι δύο. Το ένα συμβάν, που θεωρείται ελεγχόμενο, καταγράφηκε στην περιοχή Λάκκα Κάτσαρη, όπου έσπευσαν 25 πυροσβέστες με 8 οχήματα. 

Ανησυχία όμως εμπνέει το άλλο μέτωπο, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης. Η φωτιά, ειδικότερα, μαίνεται στην περιοχή Σοφό όπου και επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Αργά το απόγευμα, λόγω της επέκτασης της πυρκαγιάς, ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής. 

Ειδικότερα, από 54 οι πυροσβέστες αυξήθηκαν σε 63, με 17 οχήματα, ενώ τα εναέρια μέσα είναι πλέον πέντε, ένα αεροσκάφος και τέσσερα ελικόπτερα.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο protothema.gr