«Ράγισαν» καρδιές στο υπουργείο Άμυνας: Όλοι στα μπαλκόνια, καπέλα στον αέρα, μεσίστια η σημαία προς τιμήν των πιλότων μας

149

Όλοι στα μπαλκόνια, καπέλα στον αέρα, μεσίστια η σημαία Τελετή φόρο τιμής στους πεσόντες πιλότους του Canadair, που συνετρίβη στην Κάρυστο, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Άμυνας.

Νωρίς το πρωί, στο υπουργείο Άμυνας εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, καθώς όλο το προσωπικό, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία βγήκε στα μπαλκόνια και την είσοδο για να τιμήσουν τους νεκρούς πιλότους, Χρήστο Μουλά και Περικλή Στεφανίδη.

Το τιμητικό άγημα προχώρησε σε έπαρση της σημαίας, η οποία αφού ανέβηκε στον ιστό, κατέβηκε και πάλι στη μέση και θα κυματίζει μεσίστια μέχρι να ολοκληρωθούν οι ημέρες πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το στρατιωτικό προσωπικό του ΥπΕΘΑ πέταξε στον αέρα τα στρατιωτικά καπέλα αποχαιρετώντας τους δύο ηρωικώς πεσόντες κυβερνήτες, που ρίχτηκαν με αυταπάρνηση στη μάχη ενάντια στην πύρινη λαίλαπα της Καρύστου.

«Βρέθηκα σήμερα μαζί με την πολιτική και την φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην έπαρση της σημαίας σε μεσίστια θέση λόγω του τριήμερου πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων για την απώλεια των δύο αξιωματικών της Πολεμικής μας Αεροπορίας. Ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στην Εύβοια. Θα ήθελα να εκφράσω για μία ακόμη φορά τα συλλυπητήρια εκ μέρους της Κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων στις οικογένειες και στους συναδέλφους τους.

Η Ελλάδα πενθεί. Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι με απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στους δύο αξιωματικούς απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου.

Ακολούθως παραβρεθήκαμε σε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ της ανάπαυσης των ψυχών τους στο ναό της Παναγίας του Στρατοπέδου Παπάγου. Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή μαζί με τη μνήμη όσων ιπταμένων έχουν χάσει τη ζωή τους επιδεικνύοντας αυταπάρνηση εν ώρα υπηρεσίας στη διαρκή μάχη για την προστασία της εθνικής αξιοπρέπειας, της ζωής, της περιουσίας των Ελλήνων και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας.

Advertisement

Θα ήθελα να επαναλάβω το αυτονόητο: Ουδέν πτητικό μέσο επιχειρεί χωρίς προηγούμενο τεχνικό έλεγχο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω λοιπόν τους τεχνικούς της Πολεμικής μας Αεροπορίας, γιατί χάρη στον συνεχή μόχθο και την προσπάθειά τους έχουν τη δυνατότητα να επιχειρούν τα πυροσβεστικά εναέρια μέσα και πάλι. Ειλικρινή, βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των πιλότων μας και στην μεγάλη οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας».

Δείτε βίντεο στο enimerotiko.gr