Πελώριο, σαν ολόκληρη πόλη: Στην Ελλάδα το πιο μεγάλο κρουαζιερόπλοιο του κόσμου, 15.000 τουρίστες κατακλύζουν τη Μύκονο

429

Το «Odyssey of the Seas» είναι ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια του πλανήτη και φέτος κάνει βόλτες στη Μύκονο.

Το Odyssey of the Seas έχει μήκος 347 μέτρα και πλάτος 42 μέτρα. Το πελώριο πλοίο διαθέτει 16 καταστρώματα και η μέγιστη χωρητικότητά του φτάνει τα 5.510 άτομα (πλην 1.663 μελών του πληρώματος). Διαθέτει 2.105 καμπίνες, 15 εστιατόρια και 2 πισίνες.

Advertisement

Ο εσωτερικός του χώρος είναι τεράστιος, ενώ οι επισκέπτες του μπορούν να απολαύσουν δεκάδες ψυχαγωγικές δραστηριότητες, από αίθουσα με ηλεκτρονικά παιχνίδια, μέχρι τοίχο αναρρίχησης ύψους 12 μέτρων.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο παραδόθηκε στην εταιρία του τον Μάρτιο του 2021, ενώ πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι στην Καραϊβική πέρυσι τον Ιούλιο. Ο χώρος δράσης του είναι κυρίως η κεντρική Αμερική, ωστόσο φέτος (όπως και πέρυσι το καλοκαίρι) κάνει αρκετά ταξίδια στη Μεσόγειο, επιλέγοντας τη Μύκονο ως έναν από τους προορισμούς του για τους χιλιάδες επισκέπτες του.

Πρώτη φορά στη φετινή σεζόν το είδαμε στις αρχές Ιουλίου στη Μύκονο, ωστόσο μέχρι και τον Αύγουστο θα κάνει σχεδόν μία φορά την εβδομάδα την εμφάνισή του στο νησί. Όπως καταλαβαίνει εύκολα κανείς κάθε φορά που «δένει» στο λιμάνι του νησιού προκαλεί δέος σε ντόπιους και τουρίστες, οι οποίοι δε σταματούν να το βγάζουν φωτογραφίες. Δεν είναι και λίγο να βλέπεις ένα πλοίο με ύψος σχεδόν 100 μέτρα να στέκεται μπροστά σου.

https://www.enimerotiko.gr/