Καιρός: «Ανάσες» καλοκαιριού και μετά «Ψυχρή λίμνη» – Πότε έρχεται νέα αστάθεια

2046

Καλοκαιρινό «διάλειμμα» ακόμη και με 36 βαθμούς αυτή την εβδομάδα. Ερχεται ξανά «ψυχρή λίμνη».

Μετά τη μίνι κακοκαιρία ξεπροβάλλει την τρέχουσα εβδομάδα το καλοκαίρι, ωστόσο ο καιρός θα συνεχίσει  τα «τερτίπια» του καθώς από την Κυριακή 25/06/2023 και μετά έρχεται μια «ψυχρή λίμνη».

Το κύριο χαρακτηριστικό της εβδομάδας που αρχίζει θα είναι η σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας. Από τις ακτές της βόρειας Αφρικής υψώνεται μια αρκετά θερμή αέρια μάζα, η οποία θα περάσει μέσα στην Κεντρική Μεσόγειο και ένα μέρος θα προσεγγίσει και τη χώρα μας, όπως σημειώνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Ως προς τις μέγιστες θερμοκρασίες, τα επόμενα 24ωρα προς τη Βόρεια Ελλάδα «θα δούμε τον υδράργυρο στους 32 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κοντά στους 33 με 36 και στα νησιά στους 28, 30 και 32 βαθμούς Κελσίου».

Έρχεται ψυχρή λίμνη

«Πάντως με τα μακροπρόθεσμα στοιχεία, φαίνεται ότι ακόμη ο καιρός δεν έχει σταθεροποιηθεί, θα δούμε δηλαδή ξανά σκαμπανεβάσματα, τα οποία θα γίνουν αισθητά από την Κυριακή των εκλογών και μετά.  Πάλι φαίνεται να κατεβαίνει μια ψυχρή λίμνη, μια ψυχρή αέρια μάζα που θα πυροδοτήσει νέα αστάθεια», σημείωσε  ο μετεωρολόγος Κλεάρχος Μαρουσάκης.

https://pelop.gr/