Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣτην Καλαμάτα ο Γιάννης Καρβέλης – Συντονίζει την επιχείρηση για το ναυάγιο...

Στην Καλαμάτα ο Γιάννης Καρβέλης – Συντονίζει την επιχείρηση για το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου

Εντολή για ετοιμότητα όλων των νοσοκομείων

Στην Καλαμάτα μεταβαίνει εκτάκτως ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης. Ο λόγος είναι ο συντονισμός της μεγάλης επιχείρησης που έχει στηθεί στην περιοχή, με αφορμή το ναυάγιο που σημειώθηκε ανοικτά της Πύλου όταν αλιευτικό σκάφος γεμάτο μετανάστες, το οποίο είχε ξεκινήσει από τη Λιβύη, ανετράπη σε σε διεθνή ύδατα στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου. Από το ναυάγιο έχουν ήδη ανασυρθεί τουλάχιστον 17 πτώματα.

Ήδη, από τα ξημερώματα, ο Γιάννης Καρβέλης, έχει δώσει εντολή για την ετοιμότητα όλων των νοσοκομείων στην περιοχή, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που θα προκύψουν.

Στους 17 οι νεκροί στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου – Φόβοι ότι θα αυξηθούν

Σημειώνεται πως στη  μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, περισυνελέγησαν ζωντανοί 100 άνθρωποι 47 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου.

Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει από το Τομπρούκ (Λιβύη) με προορισμό την Ιταλία.

Οι ελληνικές Αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές περί τις 02:30 τα ξημερώματα και τέθηκαν σ’ επιφυλακή τα νοσοκομεία της Τρίπολης, της Καλαμάτας, της Κυπαρισσίας και της Σπάρτης.

Προς το παρόν, οι διασωθέντες οδηγούνται στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, όπου έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση προετοιμασίας των χώρων του για να υποδεχτεί έναν τόσο μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

https://pelop.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ