Θεσσαλονίκη: Παλεύει να κρατηθεί στη ζωή η 39χρονη ερπετολόγος – Πώς βρέθηκε η οχιά στο σχολείο

1823

Σε σοκ βρίσκονται οι γονείς που τα παιδιά τους πηγαίνουν στο συγκεκριμένο σχολείο – Η 39χρονη νοσηλεύεται αιμοδυναμικά ασταθής στην Α’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου 

Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη και αιμοδυναμικά ασταθής στην Α’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, η 43χρονη ερπετολόγος που την δάγκωσε οχιά στο 30ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, στην προσπάθειά της να το εγκλωβίσει.

Οι θεράποντες ιατροί δεν έδωσαν άλλες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της και είπαν ότι αυτό που προέχει είναι να γίνει καλά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα της 43χρονης είπε ότι της έχει δοθεί η κατάλληλη αγωγή και ότι η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή.

Η έμπειρη ερπετολόγος έπαθε αναφυλακτικό σοκ, με το που δέχτηκε το τσίμπημα από την οχιά, το οποίο προσβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα, και η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία. Μάλιστα, αν και διασωληνώθηκε ήδη από το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, έφτασε αιμοδυναμικά ασταθής στο νοσοκομείο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Το περιστατικό συνέβη σε σχολικό συγκρότημα στην οδό Γιαννιτσών, όταν επιστάτης εντόπισε ένα φίδι στο ισόγειο του σχολείου, την ώρα λειτουργίας του ολοήμερου. Κατευθείαν έγινε κλήση στην πυροσβεστική, η οποία με τη σειρά της έδωσε το τηλέφωνο δύο ερπετολόγων και στο σημείο έφτασε πρώτη η εθελόντρια της οργάνωσης «Δράση για την Άγρια Ζωή», η οποία έπιασε με γάντι το φίδι για να το βάλει σε κλουβί-τσάντα μεταφοράς, ωστόσο, αυτό τη δάγκωσε.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις για το πώς μπορεί να βρέθηκε η οχιά στο σχολείο, πιθανόν να ήταν μεταφερόμενη, δηλαδή να είχε μπει στις ρόδες κάποιου οχήματος και να κατέληξε έτσι στο σχολικό συγκρότημα.