Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚαιρός: Μήνυμα από το 112 για Αττική - Εγκλωβισμένα οχήματα στο Μαρούσι

Καιρός: Μήνυμα από το 112 για Αττική – Εγκλωβισμένα οχήματα στο Μαρούσι

Πλημμύρισε η υπόγεια διαβάση στη Σπύρου Λούη – Χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας – Δεν θα λειτουργήσουν απογευματινά και νυχτερινά σχολεία – Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία

Στο «μάτι» της κακοκαιρίας βρίσκεται από τις 10 το πρωί η Αττική με τους κατοίκους της να λαμβάνουν μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες με την προτροπή να περιορίστουν οι μετακινήσεις ενω έχουν ήδη προκληθεί προβλήματα στην κυκλοφορία με οχήματα να εγκλωβίζονται στην υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη στο Μαρούσι.

Δείτε βίντεο από την Σπύρου Λούη

Στην περιοχή έσπευσαν οχήματα της πυροσβεστικής και από εταιρίες οδικής βοήθειας προκειμένου να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των εγκλωβισμένων οχημάτων.

Όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε ότι για προληπτικούς λόγους δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία με απογευματινό ωράριο καθώς και τα νυχτερινά σχολεία.

Σύμφωνα, δε, με τον διευθυντή ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνο Λαγουβάρδο που μίλησε στο protothema.gr οι πολίτες στην Αττική θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τις επόμενες 4-5 ώρες όπου τα καιρικά φαινόμενα θα κορυφωθούν.

«Από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα θα κινηθούν ανατολικότερα και θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου κυρίως τις βραδινές ώρες» πρόσθεσε ο κ. Λαγουβάρδος σημειώνοντας ότι το μέτωπο της κακοκαιρίας κινείται προς τα ανατολικά με κύρια χαρακτηριστικά την έντονη βροχόπτωση, τις καταιγίδες τους δυνατούς ανέμους και τη χαλαζόπτωση.

Στην Αττική η κακοκαιρία έκανε την εμφάνισή της  με καταιγίδες και χαλάζι ακόμα και σε περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας ενώ τα έντονα φαινόμενα τις προηγούμενες ώρες σάρωσαν τη δυτική Ελλάδα και ειδικά τη Ζάκυνθο.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και της υπερχείλισης υδάτων διεκόπη λίγο μετά τις 11 το πρωί η κυκλοφορία στην Πειραιώς στη διασταύρωση με Πέτρου Ράλλη προς Πειραιά και στη διασταύρωση με Χαμοστέρνας προς Αθήνα με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται περίπου μια ώρα αργότερα.

Διακοπή κυκλοφορίας υπήρξε στην έξοδο Λαχανά επί του Κηφισού στο ρεύμα προς Λαμία, στη Βουλιαγμένης από Ανθέων έως Ζέππου στο ρεύμα προς Αθήνα με την κίνηση να αποκαθίσταται λίγο πριν τις 12.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία πλέον και στην παραλιακή που είχε κλείσει στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ