Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: H συγκινητική ιστορία πίσω από το στεφάνι της...

Κηδεία τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: H συγκινητική ιστορία πίσω από το στεφάνι της Άννας Μαρίας

Η επιλογή των λουλουδιών δεν ήταν τυχαία – Η ιστορία ξεκινά από τον γάμο τους και φτάνει μέχρι τον αποχαιρετισμό τους…

Ηταν 18 Σεπτεμβρίου του 1964 όταν ο βασιλιάς Κωνσταντίνος παντρεύτηκε στην Μητρόπολη Αθηνών την πριγκίπισσα της Δανίας Αννα Μαρία. Τότε ο νεαρός Κωνσταντίνος θέλοντας να της δείξει την αγάπη του της προσέφερε μια ανθοδέσμη από τα αγαπημένα του λουλούδια, τα μιγκέ. Η νυφική ανθοδέσμη έχει μείνει μνημειώδης καθώς τα συγκεκριμένα φίνα και ευαίσθητα λουλουδάκια είναι δύσκολο να βρεθούν και επομένως η παραγγελία είχε γίνει πολλούς μήνες πριν.

Το «Δάκρυ της Παναγιάς» ή αλλιώς «Κρίνο της Κοιλάδας» είναι το λουλούδι μιγκέ, με το έντονο, ιδιαίτερο, εκλεπτυσμένο άρωμά του και τη λεπτή, φίνα εμφάνισή του. Η λέξη μιγκέ είναι γαλλική (muguet) και οι ολάνθιστες καμπανίτσες του θεωρούνται γούρι και σύμβολο ευτυχίας για τους Γάλλους. Σύμφωνα με ένα μύθο, το αηδόνι δεν κελαηδάει αν πρώτα δεν ανθίσει το μιγκέ. Στη συμβολική γλώσσα των λουλουδιών συμβολίζει την επιστροφή στην ευτυχία.

Πριν από δύο ημέρες από το γραφείο του τέως βασιλιά ένα από τα κορυφαία ανθοπωλεία της χώρας δέχτηκε ένα τηλεφώνημα όπου η τέως βασίλισσα Αννα Μαρία ήθελε να κάνει ειδική παραγγελία ένα στεφάνι. Επρόκειτο για ένα στεφάνι φτιαγμένο αποκλειστικά από λουλουδάκια μιγκέ. Η οδηγία ήταν σαφής «ένα στεφάνι κατασκευασμένο μόνο από λουλούδια μιγκέ και μια κορδέλα που να γράφει η “Η Αγαπημένη σου Αννα Μαρία”».

Ηταν ο τρόπος για να αποχαιρετήσει τον σύζυγό της. Όπως τότε που ξεκίνησαν την κοινή τους πορεία. Εκείνο το μεσημέρι του Σεπτέμβρη που μπήκε πριγκίπισσα της Δανίας στην εκκλησία και βγήκε ως βασίλισσα της Ελλάδας…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ