Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΒουλή - Σύγκρουση για τις παρακολουθήσεις: Μητσοτάκης: Είστε ψεύτης - Τσίπρας: Τριάμισι...

Βουλή – Σύγκρουση για τις παρακολουθήσεις: Μητσοτάκης: Είστε ψεύτης – Τσίπρας: Τριάμισι χρόνια που κυβερνάτε δεν τα βρήκατε;

Ένταση χωρίς να κατατεθούν νέα στοιχεία – «Κάντε πρόταση δυσπιστίας, να δείτε πόσο ομοιογενής είναι η ΝΔ», είπε ο πρωθυπουργός – «Ντροπή σας να υπονοείτε ότι παρακολουθούσα υπουργό -Να μάθω τι; Πότε θα αυξήσει τις συντάξεις;»

Σε σκληρή σύγκρουση εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αντιπαρατίθενται σε υψηλούς τόνους.

Η συνεδρίαση είχε αρκετή ένταση χωρίς ωστόσο να κατατεθούν περαιτέρω στοιχεία από την αντιπολίτευση επί των κατηγοριών προς την κυβέρνηση αναφορικά με το ζήτημα των παρακολουθήσεων. Ο πρωθυπουργός στην παρέμβασή του σταχυολόγησε τις σημαντικότερες προβλέψεις του νομοσχεδίου. Παράλληλα απηύθυνε ερωτήματα στον ΣΥΡΙΖΑ για την ψήφιση του νέου Ποινικού Κώδικα λίγες ημέρες πριν τις κάλπες του 2019, ισχυριζόμενος παράλληλα πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε τον δεύτερο εισαγγελέα της ΕΥΠ καθώς ο τελευταίος αρνούνταν τα συνεχόμενα αιτήματα επισυνδέσεων από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ.

Από πλευράς του ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε κατά του πρωθυπουργού για την μέχρι τώρα στάση του στην υπόθεση των υποκλοπών καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη «θράσος και δειλία». Όπως είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης επί ενάμισι μήνα κρύφτηκε και απέφυγε να προσέλθει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο αποδεικνύοντας τη δειλία. Σήμερα αποδεικνύει και το δεύτερο χαρακτηριστικό της ενοχής, το θράσος».

Δείτε την τριτολογία του κ. Μητσοτάκη:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ