Ώρα… Αντώνη Σαμαρά -Δείτε LIVE την εκδήλωση για την έναρξη της λειτουργίας του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς»

100

Η μεγάλη στιγμή φθάνει για ένα σημείο αναφοράς, το οποίο και είναι η εναρκτήρια εκδήλωση για το “Ίδρυμα Αντώνης Σαμαράς”. Το πολιτικό ενεργητικό αποτύπωμα του Μεσσήνιου πρώην Πρωθυπουργού είναι άλλωστε τέτοιο, που όλα τα βλέμματα πλέον είναι στραμμένα στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Παλλάς επί της οδού Βουκουρεστίου (σήμερα με ώρα έναρξης 19.00) και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι πραγματικά αξιοσημείωτη. Δείτε LIVE εδώ.

Γεγονός σημαντικό πως στα εγκαίνια του Ιδρύματος «Αντώνη Σαμαρά» θα παραβρεθούν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής, κορυφαίοι υπουργοί και οι περισσότεροι από τους βουλευτές της Νέα Δημοκρατίας. Όπως σημειώνεται και στο iapopsi.gr: Φυσικά υπάρχει και άλλη μία κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. από πρώην και μη εκλεγμένους βουλευτές, οι οποίοι έχουν ενημερώσει ότι επιθυμούν να παραβρεθούν. Κάτι που σημαίνει ότι το εντυπωσιακό θέατρο Παλλάς, επί της οδού Βουκουρεστίου μοιάζει μικρό για να χωρέσει μία τόσο μεγάλη εκδήλωση. Λογικά θα δούμε κόσμο και στον πεζόδρομο έξω από το θέατρο, ενώ ακόμη και για μία θέση στο φουαγιέ θα δοθούν μάχες από τους πολυάριθμους πολιτικούς φίλους του κ. Σαμαρά. Τα εγκαίνια του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς» θα τιμήσει με την παρουσία του και ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης. Το παρών αναμένεται να δώσει και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Όμως οι ίδιες πηγές εκτιμούν πως θα παραβρεθούν και πολιτικοί από άλλους πολιτικούς χώρους, με τους οποίους ο κ. Σαμαράς διατηρεί άριστες σχέσεις.

Σε ό,τι αφορά την εκδήλωση κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Σαμαράς και η παρέμβαση του αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρονΣτην ομιλία του ο πρώην πρωθυπουργός θα αναπτύξει τις θέσεις του και για τα εθνικά θέματα. Αναμένεται να επαναλάβει όσα είχε πει προ καιρού στα «Νέα»: «Με πειρατές δεν κάνεις διάλογο». Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Σαμαράς έχει ταχθεί υπέρ του διαλόγου με την Τουρκία, αλλά στην βάση του διεθνούς δικαίου και όχι στην ατζέντα που προσπαθεί να επιβάλλει η Άγκυρα απειλώντας ότι «θα έρθει ένα βράδυ ξαφνικά» και αμφισβητώντας την κυριαρχία των ελληνικών νησιών, σε Βόρειο και Νότιο Αιγαίο.

Το ίδρυμα θα έχει κοινωφελή χαρακτήρα, και σκοπός του είναι η συστηματική μελέτη, έρευνα και προβολή του έργου του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τη διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης με την ανάδειξη γεγονότων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, την προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας και ολοκλήρωσης, την προαγωγή της πολιτικής και επιστημονικής έρευνας και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της κοινωνίας και την εκπλήρωση των εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων. Παράλληλα, φιλοδοξεί να συμβάλει στην μελέτη των εθνικών, οικονομικών, πολιτικών και πολιτιστικών προβλημάτων της χώρας και τη διαμόρφωση, επεξεργασία και παρουσίαση προτάσεων επ’ αυτών.