Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕλεύθερος ο διευθυντής του ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω - Οι καθηγητές ήθελαν να...

Ελεύθερος ο διευθυντής του ΕΠΑΛ στο Αιγάλεω – Οι καθηγητές ήθελαν να αποβάλουν τον 16χρονο

O 16χρονος δημιουργούσε συχνά προβλήματα, σύμφωνα με τους καθηγητές – Πώς ξεκίνησε ο καβγάς και πώς διευθυντής και μαθητής έφτασαν στις μηνύσεις

Στις δικαστικές αίθουσες μεταφέρεται το περιστατικό με πρωταγωνιστές τον διευθυντή του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω και τον 16χρονο μαθητή ο οποίος καταγγέλλει πως χτυπήθηκε από τον εκπαιδευτικό το μεσημέρι της Τρίτης.

Χθες, ο διευθυντής του σχολείου απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή μετά τη μήνυση που υπέβαλε ο ανήλικος και αφέθηκε ελεύθερος.

Το δικαστήριο ορίστηκε για τις 19 Δεκεμβρίου ενώ αύριο αναμένεται να απολογηθεί ο 16χρονος καθώς και ο καθηγητής υπέβαλε μήνυση σε βάρος του.

Το πρωί της Τετάρτης, στο σχολείο δεν έγιναν μαθήματα με τους καθηγητές να προχωρούν σε στάση εργασίας σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση που προκλήθηκε.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρτικής έρευνας ώστε να εξακριβωθεί πως ξεκίνησε αλλά και πως κατέληξε ο μοιραίος καβγάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν μετά την απόφαση του Συμβουλίου Καθηγητών να αποβάλλουν τον 16χρονο από το σχολείο επειδή δημιουργούσε συχνά προβλήματα.

Ο νεαρός εξοργίστηκε και μαζί με άλλους συμμαθητές του άρχισαν να προκαλούν ταραχές στο σχολικό συγκρότημα. Ο διευθυντής κατέβηκε στο προαύλιο προκειμένου να κλείσει την πόρτα στους επίδοξους καταληψίες και τα “αίματα” άναψαν.

Στα βίντεο του protothema.gr, διακρίνεται ο 16χρονος να κουβαλάει κάδους στους διαδρόμους του σχολείου και να μπαίνει με το μηχανάκι μέσα στο κτίριο λίγο πριν από την κατάληψη.

Ο μαθητής καταγγέλλει πως ο διευθυντής τον χτύπησε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι.

Από την πλευρά του, ο εκπαιδευτικός ξεκαθαρίζει πως δεν υπήρξε χειροδικία και ο καβγάς περιορίστηκε σε μια λεκτική αντιπαράθεση.

Όπως υποστηρίζει, ο 16χρονος τραυματίστηκε όταν έσπασε με τη μπουνιά του ενα παράθυρο του σχολείου.

Οι καθηγητές του σχολείου, μάλιστα, κάνουν λόγο για προκλητική συμπεριφορά του 16χρονου ο οποίος φέρεται να άρπαξε το κινητό του διευθυντή μέσα από τα χέρια του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ