Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕπικαιροποιημένα εμβόλια: Σε ποιους συστήνεται αναμνηστική δόση από την Επιτροπή Εμβολιασμών

Επικαιροποιημένα εμβόλια: Σε ποιους συστήνεται αναμνηστική δόση από την Επιτροπή Εμβολιασμών

Οι συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών – Τα επικαιροποιημένα εμβόλια χορηγούνται αποκλειστικά ως αναμνηστική δόση και απαιτείται η ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού – 

Τη λίστα με τους πολίτες που μπορούν να προχωρήσουν σε προγραμματισμό εμβολιασμού έναντι της Covid-19 με τα επικαιροποιημένα εμβόλια, κατήρτισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια έχουν πρόσφατα εγκριθεί από τους αρμόδιους ρυθμιστικούς οργανισμούς και χορηγούνται αποκλειστικά ως αναμνηστική δόση. Ως εκ τούτου πριν τη χορήγηση του επικαιροποιημένου διδύναμου εμβολίου απαιτείται η ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού».

Ο βασικός εμβολιασμός περιλαμβάνει δύο δόσεις των μονοδύναμων mRNA εμβολίων ή του πρωτεϊνικού εμβολίου ή μια δόση του μονοδοσικού εμβολίου Johnson & Johnson για το γενικό πληθυσμό και 3 δόσεις των μονοδύναμων mRNA εμβολίων για τους ανοσοκατασταλμένους ασθενείς.

Σε ποιους συστήνεται αναμνηστική δόση με επικαιροποιημένα εμβόλια

Συστήνεται η χορήγηση αναμνηστικής δόσης με τα επικαιροποιημένα διδύναμα εμβόλια (ΒΑ.1, ΒΑ.4/ΒΑ.5) έναντι του κορωνοϊού σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 3 μηνών μετά την τελευταία δόση του εμβολίου ή τη νόσηση από κορωνοϊό:

• σε όλα τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω

• σε άτομα ηλικίας 12-59 ετών που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου (βλ. Πίνακες 1 και 2) σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού

• σε διαμένοντες και εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων ή άλλες μονάδες φροντίδας χρονίως πασχόντων

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ