Σεισμός τώρα στη Σάμο: Δεύτερη πιο ισχυρή δόνηση 5,2 Ρίχτερ – Στα 4,7 η πρώτη

Με διαφορά 14 λεπτών οι δύο δονήσεις – Λέκκας: «Δεν είναι μετασεισμός ο δεύτερος, είμαστε επιφυλακτικοί» – Δεν υπάρχουν πληροφορίες για  ζημιές ή τραυματισμούς

Διπλή ισχυρή σεισμική δόνηση  σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Σάμο με διαφορά 14 λεπτών.

Η πρώτη σεισμική δόνηση των 4,7 Ρίχτερ σημειώθηκε στις  12:56,  14 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά του Πυθαγορείου Σάμου, και έγινε αισθητή και στα Δωδεκάνησα. 

Η δεύτερη σεισμική δόνηση των 5,2 Ρίχτερ έγινε στις 13:10. 

Και οι δύο σεισμικές δονήσεις, σύμφωνα με μαρτυρίες, έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στο νησί, ωστόσο μέχρι και αυτή την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές ή τραυματισμούς. 

Στο νησί επικρατεί αναστάτωση. 

Στις 13:19 σημειώθηκε στην περιοχή ασθενής μετασεισμός 3,1 Ρίχτερ. 

Για τους δύο σεισμούς που σημειώθηκαν στη Σάμο μέσα σε λίγα λεπτά, μεγέθους 4,7 και 5,2 Ρίχτερ αντίστοιχα, μίλησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως εξήγησε είναι δύο διαφορετικοί σεισμοί, δεν είναι η τυπική ακολουθία που ακολουθείται συνήθως και ο δεύτερος δεν είναι μετασεισμός.

«Επικοινώνησα με τον δήμαρχο, δόθηκαν οδηγίες για τις απαραίτητες διαδικασίες» είπε ο κ. Λέκκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και δήλωσε ότι «δεν έχουμε εικόνα για το αν υπάρχουν επιπτώσεις για ζημιές ή τραυματισμούς».

Ο ίδιος είπε, ότι οι δύο νέες σεισμικές δονήσεις δεν συνδέονται με τις σεισμικές δονήσεις που είχαν εκδηλωθεί προ διετίας. 

«Είμαστε επιφυλακτικοί ακόμα» σημείωσε ο Ευθύμιος Λέκκας.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ