Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣαντορίνη: Κατολισθήσεις στο λιμάνι και διακοπές ρεύματος - Άμεση η κινητοποίηση της...

Σαντορίνη: Κατολισθήσεις στο λιμάνι και διακοπές ρεύματος – Άμεση η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Ισχυρές καταιγίδες το επόμενο 48ωρο, η Πέμπτη η πιο «δύσκολη» μέρα – Πού θα ρίξει χαλάζι – Οδηγίες προστασίας από τους κεραυνούς

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας βρίσκονται πολλά νησιά του Αιγαίου με τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στη Σαντορίνη, όπου σημειώνονται κατολισθήσεις στο λιμάνι και διακοπές ρεύματος.

«Σημειώνονται κατολισθήσεις στο λιμάνι. Τα φαινόμενα είναι έντονα στο νησί», δήλωσε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, αναφερόμενος στα προβλήματα στη Σαντορίνη. «Έχουμε κινητοποιήσει 5 οχήματα καθώς έγιναν κατολισθήσεις, χωρίς προβλήματα στη ναυσιπλοΐα, αλλά χρειάζεται εγρήγορση γιατί είναι τουριστική περιοχή και πρέπει οι επιχειρηματίες των καταλυμάτων να ενημερώσουν τους τουρίστες για τα έντονα φαινόμενα στο νησί» τόνισε ο κ. Αρτοποιός.

Στο νησί, όπως είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, γίνονται και διακοπές ρεύματος, τονίζοντας ότι «χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Ήδη έχουν κινητοποιηθεί δυνάμεις στο νησί για να επιχειρήσουν όπου χρειάζεται».

«Να μην εφησυχάζουμε ειδικά για αυτό το 48ωρο», επανέλαβε ο κ. Αρτοποιός, σημειώνοντας ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα και παροδικά, αλλά «χθες χρειάστηκε μόλις μια ώρα για να πέσουν 40 χιλιοστά βροχής. Να μην επιχειρήσουμε να διασχίσουμε κάποιοι χείμαρρο ή πλημμυρισμένο δρόμο για να αποφύγουμε κάθε εγκλωβισμό» προειδοποίησε και συνέστησε «να μην παρκάρουμε τα αυτοκίνητά μας κάτω από δέντρα που έχουν πάρει κλίση καθώς μπορεί να υπάρξουν πτώσεις από τα έντονα φαινόμενα».

Κρίσιμο το επόμενο 48ωρο λόγω κακοκαιρίας

Βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένονται σήμερα. Τα φαινόμενα τοπικά θα έντονα, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, με έμφαση σε τμήματα της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, του Βορείου Αιγαίου και πιθανώς στις Σποράδες. Οι καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους, ενώ στην Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο υπάρχει πιθανότητα για χαλαζοπτώσεις μεγάλου μεγέθους.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 25-26 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 14 έως 32-33, στην Ήπειρο από 12 έως 28-29 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 30-31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 30-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29-30 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 28-30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-4 Μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιότερα τμήματα, όπου θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 30-31 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29-30 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ