Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα«Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι…»: Η φωνή του «141» δολοφονήθηκε...

«Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι…»: Η φωνή του «141» δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της για να τη… λυτρώσει

Η Καλλιόπη Παΐσιου, η φωνή του “141”, κατάκοιτη από εγκεφαλικό, δολοφονήθηκε από τον 90χρονο σύζυγό της, ο οποίος ήθελε να τη λυτρώσει και μετά αυτοκτόνησε.

Μάλιστα, στο σημείωμα που άφησε, υπογράμμισε πως τον οδήγησε στην αποτρόπαια αυτή πράξη «η απελπισία, η θλίψη και η αγάπη» για τη γυναίκα του.

Δεν υπάρχει έστω και ένας από τους «παλαιούς» που δεν τηλεφώνησε στο «141» και δεν έχει ακούσει τη βελούδινη και μελωδική αυτή φωνή να τον ενημερώνει ακριβώς για την ώρα που είχαμε στην Ελλάδα εκείνη τη στιγμή, ξεκινώντας με τη φράση «Στον επόμενο τόνο η ώρα θα είναι…».

Όλη η Ελλάδα γνώριζε τη διάσημη εκείνη φωνή, όχι μόνο από το “141” του ΟΤΕ, αλλά και από το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, όμως, ελάχιστοι, για να μην πούμε κανείς, δεν γνώριζε το όνομα, το πρόσωπο αλλά και τη θλιβερή ιστορία που είχε η Καλλιόπη Παΐσιου, της πρώτης προσπάθειας ραδιοφώνου στην Ελλάδα, το 1948, που χαρακτηρίστηκε προπομπός της ΥΕΝΕΔ.

Σε εκείνη την προσπάθεια κάλεσαν διάφορες γυναίκες για να κάνουν δοκιμαστικό και τελικά επέλεξαν ως εκφωνήτρια την Πιπίτσα, όπως την αποκαλούσαν οι συνάδελφοί της στη ραδιοφωνία.

Αναφερόμενη σε εκείνη την επιλογή, η ίδια είχε επισημάνει «στη δεκαετία του ‘50 μας φώναξαν από τον ΟΤΕ περίπου δέκα εκφωνήτριες. Πήγαμε στο στούντιο της ΕΡΤ για να κάνουμε το δοκιμαστικό. Μετά από λίγο με φώναξαν και μου είπαν «κ. Παΐσιου εσάς επιλέξαμε». «Εμένα;» είπα; και κάπως έτσι έγινε».

Το τραγικό τέλος που είχε η Καλλιόπη Παΐσιου

Η Πιπίτσα είχε μείνει κατάκοιτη μετά από εγκεφαλικό και πέντε μέρες αφού είχε βγει από το νοσοκομείο, με τους γιατρούς να μην της δίνουν ελπίδα να επανέλθει, ο σύζυγός της τη δολοφόνησε στο σπίτι τους, στα Βριλήσσια, στις 19 Μαρτίου το 2010 και μετά αυτοκτόνησε.

Η άσχημη κατάληξη της Καλλιόπης Παΐσιου

Όπως ανέφερε η ιατροδικαστική έκθεση, ο σύζυγός της είχε τοποθέτησε το μαξιλάρι στο πρόσωπό της, την ώρα που εκείνη κοιμόταν, με αποτέλεσμα να της προκαλέσει ασφυξία και να πεθάνει και στη συνέχεια πήρε ένα μαχαίρι, το τοποθέτησε κάθετα στο δάπεδο και έπεσε με ορμή πάνω του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ