Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗ Enel προχωρά σε δοκιμές νέων μοντέλων και καινοτόμων λύσεων για ανάπτυξη...

Η Enel προχωρά σε δοκιμές νέων μοντέλων και καινοτόμων λύσεων για ανάπτυξη πράσινου υδρογόνου

«Η ηλεκτροδότηση της τελικής κατανάλωσης, με χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, ήδη αντιπροσωπεύει το φθηνότερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο απανθρακοποίησης νευραλγικών τομέων όπως οι μεταφορές, η οικιακή θέρμανση, καθώς και η βιομηχανική παραγωγή» ανέφερε ο FrancescoStarace,CEO&GeneralManager τηςEnelGroup, δημοσιοποιώντας παράλληλα το νέο εγχειρίδιο της Enel για το πράσινο υδρογόνο.

HEnel, ως ένας από τους μεγαλύτερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους παραγωγούς ΑΠΕ, προχωρά σε δοκιμές νέων μοντέλων και καινοτόμων λύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο – και στην Ευρώπη -ώστε να επιτευχθεί μείωση του κόστους των ηλεκτρολυτών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου και να προωθηθεί η ανάπτυξη μιας οικονομίας κλίμακας. Σήμερα περισσότερο από το 99% του παραγόμενου υδρογόνου προέρχεται από ορυκτά καύσιμα (GreyandBrownHydrogen), τα οποία οδηγούν σε σημαντικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Από την άλλη πλευρά, η παραγωγή υδρογόνου από ανανεώσιμες πηγές (GreenHydrogen) είναι μια λύση φιλική προς τοπεριβάλλον, γι’ αυτό κρίνεται σημαντική η αντικατάσταση του γκρι και του καφέ υδρογόνου με το πράσινο υδρογόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές χώρες ανακοινώνουν φιλόδοξες στρατηγικές και οράματα ανάπτυξης υδρογόνου. Ακριβώς αυτάθα αποτελέσουν τορυθμιστικό πλαίσιοπου θα επιτρέψει τηνανάπτυξη πράσινου υδρογόνου.

Τέλος, το παραγόμενο υδρογόνο μπορεί αφενός να συμβάλει στην απανθρακοποίηση, και αφετέρου να τροφοδοτεί απευθείας τους ηλεκτρολύτες με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.Καθίσταται, έτσι, εφικτή η επίτευξη σημαντικής μείωσηςσε νέες κοστοβόρες επενδύσεις τόσο για αγωγούς φυσικού αερίου, όσο και γιαεκσυγχρονισμό υφιστάμενων υποδομών.

Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό εγχειρίδιο εδώ: www.enelgreenpower.com/content/dam/enel-egp/documenti/energie-rinnovabili/green-hydrogen-factbook.pdf

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ