Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠαραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης

Παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης

Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό

Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση: «Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό».

Πληροφορίες από το περιβάλλον του Μαξίμου αναφέρουν ότι η παραίτηση κρίθηκε ως η καλύτερη λύση εξαιτίας της τοξικότητας που επικρατεί στην πολιτική ζωή του τόπου, με αφορμή την υπόθεση παρακολούθησης του τηλεφώνου του, που κατήγγειλε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Η στοχοποίηση του Γρηγόρη Δημητριάδη από συγκεκριμένους πολιτικούς κυρίως κύκλους, και κατ’ επέκταση του ίδιου του πρωθυπουργού, δημιούργησε αυτό το βαρύ κλίμα και κρίθηκε ότι η παραίτηση ήταν η καλύτερη λύση προκειμένου να υπάρξει αποσύνδεση της υπόθεσης από το Μαξίμου και τον Κ. Μητσοτάκη.

Η παραίτησή του, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους συνδέεται με τους χειρισμούς της ΕΥΠ (σ.σ. η ευθύνη της οποίας βρίσκεται στο Μαξίμου), όσον αφορά νόμιμη επισύνδεση (παρακολούθηση κατόπιν αδείας του αρμοδίου εισαγγελέως) του τηλεφώνου του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ,  όταν ήταν ακόμη ευρωβουλευτής.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης είναι από τους πλέον στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και βρίσκεται κοντά στο σημερινό πρωθυπουργό από την εποχή που ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση Σαμαρά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ