Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣυντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Δεν βρέθηκαν επικίνδυνες ουσίες ανακοίνωσε η Πυροσβεστική

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Δεν βρέθηκαν επικίνδυνες ουσίες ανακοίνωσε η Πυροσβεστική

Σε εξέλιξη η διαδικασία περισυλλογής και ανάσυρσης των σορών – Ειδικά συνεργεία είναι επί τόπου για να διασφαλίσουν ότι θα υπάρξουν ασφαλείς οδοί για τη διέλευση των κατοίκων

Έκτακτη ενημέρωση για τη συντριβή του Antonov στην Καβάλα πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής. Γιάννης Αρτοποιός. 

Ο εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι δεν εντοπίστηκαν επικνδυνες ουσίες στο σημείο, όπου υπήρξε άμεση ανταπόκριση των αρμόδιων αρχών. Αυτή τη στιγμή, οι αρχές βρίσκονται στη β’ φάση του σχεδίου, με στόχο των εντοπισμό και την ανάσυρση των σορών. Ειδκά συνεργεία βρίσκονται επί τόπου για να διασφαλίσουν ασφαλείς οδούς για τη διέλευση των κατοίκων, όπως και ειδικές δυνάμεις του ΓΕΕΘΑ για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. 

Μετά το τραγικό γεγονός της πτώσης του αεροσκάφους, χθες τα ξημερώματα, μετέβησαν άμεσα στο σημείο 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Στη συνέχεια μετέβησαν πυροσβέστες από την 2η και την 4η ΕΜΑΚ, το επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος. Όλο το βράδυ, η αρμόδια Γραμματεία ήταν σε επικοινωνία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, είπε ο κ. Ιωάννης Αρτοποιός. Στόχος ο καλύτερος συντονισμός και η αξιοποίηση πληροφοριών. Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο. 

Οι κάτοικοι της περιοχής ενημερώθηκαν μέσω μηνύματος με 112 να κλείσουν τα παράθυρα και τις πόρτες, όπως και να μην προσεγγίσουν την περιοχή. 

Όσον αφορά στις πυρκαγιές, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής έκανε λόγο για 50 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο, που αντιμετωπίστηκαν, ενώ κάλεσε τους πολίτες να μην δείξουν εφησυχασμό. 

Στη σημείο βρίσκεται κλιμάκιο επιθεωρητών περιβάλλοντος. Δεν έχουν εντοπιστεί επικίνδυνες ουσίες. 

Νωρίς το απόγευμα έγινε γνωστό ότι η ειδική ομάδα του στρατού που έφτασε στην Καβάλα και ερεύνησε στο σημείο που συνετρίβη το αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε τόνους πυρομαχικών, δεν εντόπισε καμία τοξική ή επικίνδυνη ουσία. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ