Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠΑΣΟΚ: Πέθανε ο πρώην υπουργός Γιώργος Δασκαλάκης

ΠΑΣΟΚ: Πέθανε ο πρώην υπουργός Γιώργος Δασκαλάκης

Έφυγε από τη ζωή ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Δασκαλάκης. Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και επί σειρά ετών συνδικαλιστής, βουλευτής και υπουργός.

Για το θάνατο του Γιώργου Δασκαλάκη το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με οδύνη αποχαιρετούμε τον επί χρόνια βουλευτή και πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Δασκαλάκη. Ιδρυτικό στέλεχος του Κινήματος και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Γιώργος Δασκαλάκης υπηρέτησε άοκνα το ΠΑΣΟΚ και τα εθνικά συμφέροντα.

Πρωτοστάτησε όταν το 1993 ως Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών θεσμοθέτησε την Αιρετή Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ενώ η Ιστορία έγραψε το όνομά του ως εισηγητή στο Κοινοβούλιο του Νόμου που καθιέρωσε τη 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ήταν ενεργά παρών στον αγώνα κατά της Χούντας και πάντα στην πρωτοπορία των κοινωνικών αγώνων. Η πολιτική του διαδρομή και το ήθος του αποτέλεσαν διαχρονικά παράδειγμα και πηγή έμπνευσης.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Ο Γιώργος Δασκαλάκης. Γεννήθηκε στα Λαγκάδια Αρκαδίας και από τα σπουδαστικά του χρόνια ανέπτυξε πολιτική και συνδικαλιστική δράση, συμμετέχοντας ενεργά στους κοινωνικούς και δημοκρατικούς αγώνες, ενώ πήρε μέρος στις κινητοποιήσεις ενάντια στη χούντα.

Σταθμός στη ζωή του υπήρξε η ίδρυση του ΠΑΣΟΚ το 1974, του οποίου ήταν ιδρυτικό στέλεχος. Στο σπίτι του ιδρύθηκε η ΠΑΣΚΕ, η συνδικαλιστική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, της οποίας διετέλεσε Γραμματέας από τα πρώτα χρόνια της. Παράλληλα, από το 1975 μέχρι το 1982 διετέλεσε Γραμματέας του Τομέα Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ.

Στο διάστημα 1982-1985 διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ. Από το 1985 μέχρι και τις εκλογές του 1993 εκλεγόταν βουλευτής στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αρκαδία.

Κατά την τριετία 1987-1989 θήτευσε ως Υφυπουργός Εμπορίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ