Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣυντριβή ελικοπτέρου στη Σάμο: Διασώθηκε ο πιλότος - Νεκροί δύο επιβαίνοντες -...

Συντριβή ελικοπτέρου στη Σάμο: Διασώθηκε ο πιλότος – Νεκροί δύο επιβαίνοντες – Αγνοείται το τέταρτο μέλος του πληρώματος

Ζωντανός ο Ρουμάνος πιλότος, διακομίζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου – Το χρονικό της συντριβής του Mi -8 που επιχειρούσε στη φωτιά

Νεκροί είναι τελικά οι δύο επιβαίνοντες στο ελικόπτερα που συνετρίβη νωρίτερα σήμερα στη Σάμο.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του τέταρτου μέλους του πληρώματος ενώ ο Ρουμάνος πιλότος διακομίζεται αυτή την ώρα ζωντανός στο Γενικό Νοσοκομείο της Σάμου.

Το χρονικό της συντριβής

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο Mi 8 είχε απογειωθεί από Σάμο ώρα 16:39 και το ατύχημα συνέβη στις 17:55.

Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση το πυροσβεστικό ελικόπτερο επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι τουλάχιστον 6 μποφόρ. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου αποτελούσαν ένας Ρουμάνος, δύο Μολδαβοί και ένας Έλληνας μεταφραστής.

Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Mi 8 που συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς και έχει φτάσει επίσης ένας σκάφος του Λιμενικού.

Περίπου στις 18:30,σχεδόν 35 λεπτά μετά την συντριβή του ρωσικής κατασκευής πυροσβεστικού ελικοπτέρου, άντρες του Λιμενικού εντόπισαν τον Ρουμάνο πιλότο.

Λίγο πριν τις 19:30 εντοπίστηκε το δεύτερο μέλος του πληρώματος χωρίς τις αισθήσεις του και λίγο αργότερα βρέθηκε και περισυνελέγη από το Λιμενικό Σώμα και ο τρίτος.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου ο Ρουμάνος πιλότος του πυροσβεστικού Mi-8


Ο Ρουμάνος πιλότος διακομίζεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου αφού πρώτα σταμάτησαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού για να του περάσουν φλέβα και ορούς. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ