Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΕκκενώνονται δύο οικισμοί στη Σάμο - Ανεξέλεγκτη η φωτιά

Εκκενώνονται δύο οικισμοί στη Σάμο – Ανεξέλεγκτη η φωτιά

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Καίγονται σπίτια

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά στη δυτική Σάμο, με οικισμούς να εκκενώνονται και την αγωνία να κορυφώνεται. Η Πυροσβεστική θα δώσει ολονύχτια μάχη με τις φλόγες για να περιορίσει τις πύρινες εστίες. Εξαιτίας της φωτιάς έχουν καεί σπίτια, ενώ οι κάτοικοι του νησιού περνούν εφιαλτικές στιγμές. 

Μιλώντας στο protothema.gr, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου,  Γιώργος Στάντζος, τόνισε ότι  κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. 

Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής: «Είμαστε όλοι στη μάχη. Εθελοντές, δήμοι, πυροσβέστες, αστυνομία. Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα».

Για το τραγικό δυστύχημα με την πτώση του ελικοπτέρου στο νησί, ο κ.Στάντζος είπε: «οι πολίτες έχουν μεγάλη θλίψη για τους δύο νεκρούς».

Αργά το απόγευμα, το πύρινο μέτωπο έγινε πιο απειλητικό ενώ λόγω της επικίνδυνης επέκτασης της πυρκαγιάς δόθηκε εντολή εκκένωσης για τους οικισμούς Μεγάλη Πούντα και Λιμνιώνας. 

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους – Η εικόνα από το πύρινο μέτωπο 

«Κινδυνεύουμε να καούμε, σας εκλιπαρούμε, βοηθήστε μας» είναι η δραματική έκκληση των κατοίκων, μέσα από το protothema.gr, ενώ η Αννίτα Κωστίδου, που έχει σπίτι στην περιοχή δίνει με δήλωσή της, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή.

«Η μητέρα μου με την κόρη μου τα μάζεψαν και έφυγαν, διότι η φωτιά έχει πλησιάσει πολύ κοντά. Τώρα μαθαίνω πως οι φλόγες έχουν μπει στο διπλανό σπίτι από το δικό μας, κοντεύουμε να τρελαθούμε» είπε στο protothema.gr.

Σημειώνεται πως για την κατάσβεση επιχειρούν 49 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 15 οχήματα, 3 αεροσκάφη και ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το έργο των δυνάμεών της, και των εθελοντών που συνδράμουν, δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή

Επιτόπου είναι ο συντονιστής Επιχειρήσεων του ΠΣ, αρχιπύραχος Κωνσταντίνος Δαδούδης, από κοινού με τη διοικήτρια των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Σάμου, πύραρχο Σταυρούλα Μπονέ, και τον διοικητή της ΠΥ Σάμου, αντιπύραρχο Γεώργιο Μιαούλη.

Συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Δυτικής Σάμου

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας συγκάλεσε το απόγευμα της Τετάρτης ο δήμαρχος Δυτικής Σάμου στην περιοχή διασταύρωσης Παλαιοχωρίου – Καλλιθέας ΔΕ Μαραθοκάμπου, λόγω της πολύ δύσκολης και κρίσιμης κατάστασης στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Ο Δήμος απηύθυνε έκκληση λίγο μετά τις 19:00 να μεταβούν όλα τα αρμόδια όργανα της Πυροσβεστικής, του Στρατού, της Αστυνομίας καθώς και οι εθελοντές στο προαναφερόμενο σημείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ