Σάλος με τα «πακεταρισμένα» λιοντάρια και την τίγρη που ταξίδευαν για Μύκονο – Παρέμβαση εισαγγελέα ζητούν φιλοζωικές

Η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη ζητά την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα καθώς όπως επισημαίνει πρόκειται περί κακοποίησης ανεξάρτητα εάν υπάρχουν έγγραφα νόμιμης κατοχής

Σάλος έχει προκληθεί μετά την απόφαση  των τελωνειακών αρχών στον Προμαχώνα να επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα και τη μεταφορά στη Μύκονο δυο λιονταριών και μιας τίγρης.

Τα αιλουροειδή ήταν κλεισμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε η ΕΡΤ, μέσα σε ένα κλειστό φορτηγό, στριμωγμένα σε μικρά κλουβιά. Η χώρα προέλευσης ήταν η Τσεχία και προορισμός τους η Μύκονος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τελωνειακές αρχές επέτρεψαν την είσοδο των άγριων ζώων καθώς από τον έλεγχο των εγγράφων διαπιστώθηκε η νομιμότητα της κατοχής τους.

Η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, Νατάσα Μπομπολάκη, με ανάρτησή της στο Facebook ζητά την άμεση παρέμβαση εισαγγελέα καθώς όπως επισημαίνει πρόκειται περί κακοποίησης ανεξάρτητα εάν υπάρχουν έγγραφα νόμιμης κατοχής.

Το ερώτημα είναι, όμως, καθώς πρόκειται για άγρια ζώα που προστατεύονται ποιος είναι ο λόγος της μεταφοράς τους στη Μύκονο με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ως ντεκόρ σε κάποιο πάρτι μια και θεωρείται απίθανο να πρόκειται για κάποιο τσίρκο που θα δίνει παραστάσεις στο νησί.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ