Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚακοκαιρία Genesis: «Σαρώνει» τη Λάρισα - «Ποτάμια» οι δρόμοι στην Κοζάνη

Κακοκαιρία Genesis: «Σαρώνει» τη Λάρισα – «Ποτάμια» οι δρόμοι στην Κοζάνη

Έντονη χαλαζόπτωση στον δήμο Κιλελέρ στη Λάρισα – Πλημμύρισαν δρόμοι στην Κοζάνη – Μηνύματα από 112 σε Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Θεσσαλία και Κοζάνη – Προειδοποίηση για έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε Θεσσαλία, Ιόνιο, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Θράκη και αναλυτικές οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

Σε πλήρη εξέλιξη  τα ακραία καιρικά φαινόμενα της κακοκαιρίας Genesis sτην περιοχή της Λάρισας καθώς νέα χαλαζόπτωση «σάρωσε» το μεσημέρι της Πέμπτης περιοχές της επαρχίας Αγιάς και του δήμου Κιλελέρ προς τον κάμπο της Κάρλας.

Η έντονη βροχόπτωση και η χαλαζόπτωση ήταν έντονη τις μεσημβρινές ώρες και για περίπου 50 λεπτά σε Κιλελέρ, Μελία, Νίκαια και άλλες περιοχές. Παράλληλα χτυπήθηκαν και πεδινές περιοχές του Δήμου Αγιάς, Ελευθέριο, Αμυγδαλή, Δήμητρα.

Όπως φαίνεται στο σχετικό βίντεο που δημοσίευσε το onlarissa.gr, το χαλάζι πέφτει με ένταση, αλλά και για μεγάλη διάρκεια.

Πρόκειται για πρωτοφανή περίοδο στη Λάρισα, καθώς σε διάστημα δύο εβδομάδων έχουν χτυπηθεί από χαλάζι, ανεμοστρόβιλους και νεροποντές, σχεδόν όλες οι επαρχίες της!

Κοζάνη: Καταιγίδα σάρωσε την πόλη – «Ποτάμια» οι δρόμοι 

Σφοδρή βροχόπτωση σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης και στην Κοζάνη.

Όπως μαρτυρούν εικόνες  από την πόλη, οι δρόμοι πλημμύρισαν με αποτέλεσμα τα οχήματα να κινούνται με δυσκολία.

Μέχρι και η κεντρική πλατεία λόγω του όγκου του νερού, θύμισε πισίνα…

Πρωτοφανείς είναι και οι εικόνες από τον “Ξερόλακα” στο Βελβεντό.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το kozanimedia.gr, το kozan.gr και το Flash TV:

Ξαφνική καταιγίδα χτύπησε το απόγευμα και στην Ιόνια Οδό, κοντά στα διόδια του Τερόβου στα Ιωάννινα.

Η έντονη βροχόπτωση και η ομίχλη δυσκόλεψαν σημαντικά την κίνηση λόγω της περιορισμένης ορατότητας, όπως φαίνεται στη φωτογραφία του epiruspost.gr.

Βορειότερα, σφοδρή ήταν η χαλαζόπτωση γύρω στις 15:30 της Πέμπτης στη Νιγρίτα, η οποία κράτησε αρκετά λεπτά. Το βίντεο από το infonews24.gr:

Μηνύματα από το 112

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου το πιο επικίνδυνο 24ωρο αναμένεται αύριο Παρασκευή με τα έντονα καιρικά φαινόμενα να πλήττουν κυρίως την Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου. Θα επηρεαστούν επίσης Θεσσαλία και Σποράδες.

«Με βάση την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προβλέπονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από σήμερα Πέμπτη 9 Ιουνίου, έως και τη Δευτέρα 13 Ιουνίου.


Η ατμοσφαιρική διαταραχή, φαίνεται να είναι σημαντική και να επηρεάζει μεγάλο τμήμα του Ελλαδικού χώρου.

Τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα, με ραγδαίες βροχές και καταιγίδες, εντοπίζονται χρονικά στο 24ωρο της Παρασκευής, 10 Ιουνίου, στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου επηρεάζοντας και τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και τη βόρεια Εύβοια.

Αιφνίδιες πλημμύρες μπορούν να συμβούν σε πολλές πόλεις και οικισμούς. Κυρίως, στη δυτική Στερεά συμπεριλαμβανομένου και μέρους των νησιών του Ιονίου, αλλά και στη βορειοδυτική Πελοπόννησο μέχρι την Πιερία και τις Σποράδες. Ειδικά στη Θεσσαλία, αναμένονται βροχοπτώσεις με μεγάλη διάρκεια.

Για όλα αυτά, έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και οι Δήμοι της χώρας. Είμαστε όλοι σε επιφυλακή προκειμένου να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
, ανέφερε ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, κατά την έκτακτη ενημέρωση.

Ο κ. Παπαγεωργίου πρόσθεσε ότι τις επόμενες ώρες θα σταλεί μήνυμα από το 112, με ισχυ 24ωρου, στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν από την κακοκαιρία. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ