Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΜητσοτάκης για δημογραφικό: Επέκταση ωραρίου παιδικών σταθμών και δημοτικών έως τις 18:00

Μητσοτάκης για δημογραφικό: Επέκταση ωραρίου παιδικών σταθμών και δημοτικών έως τις 18:00

Η παρέμβαση του πρωθυπουργού σε συνέδριο με θέμα: «Δημογραφικό – Η Μεγάλη Πρόκληση».

Για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας τοποθετήθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρεμβαίνοντας στο συνέδριο «Δημογραφικό 2022. Η μεγάλη πρόκληση».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε το δημογραφικό ζήτημα κρίσιμο για το σήμερα, αλλά και εκρηκτικό για το αύριο σημειώνοντας πως «πρόκειται για μια βόμβα το χρονόμετρο της οποίας κινείται γρήγορα και καλούμαστε να απενεργοποιήσουμε έγκαιρα…».

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία η επέκταση του ωραρίου των παιδικών σταθμών και των δημοτικών ως τις έξι το απόγευμα και η στελέχωση των μονάδων υγείας, κυρίως των νησιών, από γυναικολόγους και παιδιάτρους.

Παρακολουθείστε την ομιλία του:

Ο πρωθυπουργός είπε:

– Σε δημόσια διαβούλευση θα αναρτηθεί και θα γίνει νόμος τους κράτους μέσα στον Ιούλιο ο εκσυγχρονισμός του πλαισίου για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Το δυνητικό όριο ηλικίας αυξάνεται στα 54 έτη.

– Θα δημιουργηθεί εθνικό συμβούλιο που θα αναλάβει το συντονισμό όλων των σχετικών πρωτοβουλιών.

– Βασική προτεραιότητα είναι η εξασφάλιση προσιτής στέγης για τους νέους ανθρώπους. “Μελετάμε ένα σχέδιο που θα εξαντλεί κάθε δυνατότητα. Όπως, τη σημαντική περιουσία του δημοσίου…Εξετάζουμε συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα για την ανακαίνιση παλαιών κατοικιών”, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ