Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΒούλα: Ένα… πουλί κατηγόρησε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ για τη...

Βούλα: Ένα… πουλί κατηγόρησε ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ για τη μεγάλη φωτιά

Ένα πουλί «έδειξε» ως υπεύθυνο για τη φωτιά που ξέσπασε στη Βούλα, έκαψε βλάστηση και σπίτια, ο πρόεδρος Εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ, Κώστας Μανιάτης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, επιχείρησε να απαντήσει στο ερώτημα, πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά που ξύπνησε τις άσχημες μνήμες της περσινής χρονιάς λέγοντας: «Η φωτιά που δημιουργήθηκε και αν δημιουργήθηκε στον υποσταθμό εκεί, που ανήκει στον ΔΕΔΔΗΕ, είναι από εξωγενή παράγοντα. Ενημερώθηκα ότι υπήρχε ένα πουλί που αυτό δημιούργησε το πρόβλημα, καθώς μετέφερε την φωτιά έξω από τον υποσταθμό», είπε και συνέχισε: «Αυτό δημιούργησε το πρόβλημα, πήραν φωτιά τα φτερά του και έπεσε έξω από το χώρο».

Στο άκουσμα της συγκεκριμένη δικαιολογίας, οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι στην εκπομπή της ΕΡΤ ξέσπασαν σε γέλια, με τον παρουσιαστή Κώστα Παπαχλιμίτζο, μάλιστα, να λέει αυθόρμητα: «Να το πάμε φυλακή».

Κόντρα δημάρχων Ελληνικού – Γλυφάδας για τη φωτιά

Σημειώνεται πάντως πως ήδη έχει ξεσπάσει αντιπαράθεση για τις ευθύνες και τα αίτια της πυρκαγιάς. «Δεν έχουμε καμία αντιπαράθεση οι δύο σχετιζόμενοι δήμοι Γλυφάδας και Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Γιώργος Παπανικολάου για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μετά την καταστροφική φωτιά του Σαββάτου και συμπλήρωσε ότι, «ο Κωνσταντάντος (δήμαρχος Ελληνικού) την ώρα της μάχης έβγαινε στα κανάλια και χωρίς να είναι στο πεδίο, προσπαθούσε να αποδώσει ευθύνες».

Όπως είπε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, «την ημέρα της φωτιάς αναπτυχθήκαμε μέσα σε 2 λεπτά» και ειδικότερα για την έναρξη της φωτιάς επιμένει πως το σημείο ήταν στον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, η πυροσβεστική συμφωνεί μαζί μας κι ας σκεφτεί κανείς τι θα γινόταν αν αυτός ο σταθμός έπαιρνε φωτιά».

«Είχαμε από την αρχή την πεποίθηση ότι θα ελεγχόταν η φωτιά, βλέπουμε ότι υπήρχε άλλη εστία στο κοιμητήριο της Βούλας κι άλλη στον οικισμό», συμπλήρωσε. Αναφερόμενος στην «επόμενη μέρα» είπε ότι, «μπροστά μας έχει ανηφοριά και χρειάζεται συνεργασία. Εμείς θα δούμε με τον ΔΕΔΔΗΕ τα αίτια της πυρκαγιάς».

Για την κόντρα με τον δήμαρχο Ελληνικού είπε πως, «είναι ντροπή την ώρα της μάχης να προσπαθεί να κάνει μικροπολιτική» και απαντώντας στις κατηγορίες «Κωνσταντάτου» για αποχώρηση της Γλυφάδας από τον ΣΠΑΥ, είπε πως, «ο ΣΠΑΥ είναι σύνδεσμος δήμων, δεν έχει πυροσβεστική, αποχωρήσαμε από το 2014 γιατί από τότε συνεισφέραμε 1 εκατομμύριο ευρώ και κρίναμε ότι, μπορούμε να επενδύσουμε αλλού και φέτος με τις 130.000 ευρώ αγοράσαμε δύο πυροσβεστικά».

«Όταν ήταν ευθύνη του ΣΠΑΥ ο υποσταθμός της Γλυφάδας, ήταν καθαρός»

«Ήμασταν εκεί με 100 αυτοκίνητα του ΣΠΑΥ και του Δήμου, με πάρα πολύ κόσμο και την ίδια στιγμή είχαμε λιπόθυμος», είπε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Ελληνικού, Γιάννης Κωνσταντάντος, απαντώντας στον δήμαρχο Γλυφάδας.

Ο ίδιος εξήγησε ότι, «ο ΣΠΑΥ έχει σβήσει εκατοντάδες φωτιές, από τότε που ο Χαρδαλιάς ήταν πρόεδρος» και παρουσιάζοντας σχετικές φωτογραφίες, είπε πως, «ο υποσταθμός της Γλυφάδας ήταν πεντακάθαρος, όταν ήταν στην ευθύνη του ΣΠΑΥ, αλλά όταν έφυγε η Γλυφάδα, ήταν αυτή η κατάσταση».

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι, στον υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ, «το δασαρχείο πάει να καθαρίσει, κι όταν δεν πάει το δασαρχείο πάμε εμείς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ