Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αμηχανία στην «Ομπρέλα» και «θερμό επεισόδιο» Τσίπρα -Πολάκη μετά...

Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αμηχανία στην «Ομπρέλα» και «θερμό επεισόδιο» Τσίπρα -Πολάκη μετά τον αιφνιδιασμό Σβίγκου

«Παρενέργειες» στο εσωκομματικό τοπίο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία φέρεται να προκαλεί η αιφνιδιαστική πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, αναφορικά με τη θέση της Γραμματέα και του Αναπληρωτή Γραμματέα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Με δεδομένο ότι η πρόταση του κ. Τσίπρα στην κ. Σβίγκου για τη θέση της Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε «κλειδώσει» υπό συνθήκες απόλυτης μυστικότητας, με αποτέλεσμα να γίνει γνωστή σήμερα το πρωί διά στόματος του Προέδρου του κόμματος, σκόρπισε αμηχανία σε αρκετά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κυρίως με αναφορά στην τάση «Ομπρέλα», με δεδομένο ότι η προοριζόμενη για τη θέση της Γραμματέα του κόμματος ανήκει παραδοσιακά στην αριστερόστροφη τάση της Κουμουνδούρου.

Η αίσθηση, άλλωστε, ότι η κίνηση του κ. Τσίπρα να προτείνει την κ. Σβίγκου «μπλόκαρε» τυχόν εσωκομματικές περιχαρακώσεις είναι διάχυτη στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς επιχειρεί να γεφυρώσει την «προεδρική» πλειοψηφία με τα στελέχη της «Ομπρέλας» μέσω ενός μετριοπαθούς και νεαρού στελέχους, όπως η Ράνια Σβίγκου, με ζητούμενο τώρα αν θα υπάρξουν διαρροές στην ψηφοφορία για το πρόσωπό της, κυρίως από πλευράς της μειοψηφίας.

Αντιρρήσεις, ωστόσο, για τη συγκεκριμένη επιλογή του κ. Τσίπρα φέρεται να εξέφρασε ανοιχτά από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής ο Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας, κατά πληροφορίες, ότι η νέα Γραμματέας του κόμματος δεν είχε υποστηρίξει τη διεύρυνση του κόμματος.

Απαντώντας στον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο κ. Τσίπρας φέρεται να τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να μιλά εξ’ ονόματος των 172.000 κομματικών μελών, καθώς και ότι τα νέα μέλη εκφράζει καθεμία και καθένας από τα 300 μέλη της νέας Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Επιπρόσθετα, στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος του κόμματος φέρεται να παρατήρησε πως ανακυκλώνονται τα ίδια επιχειρήματα αναφορικά με την εσωκομματική λειτουργία, απαντώντας εμμέσως στην τοποθέτηση του Θοδωρή Δρίτσα. Όπως φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας, ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται αν κάποιο στέλεχος ανήκει στην πλειοψηφία ή την μειοψηφία, αλλά εφόσον διαθέτει τις ικανότητες, τότε θα αναλαμβάνει κομματικούς ρόλους.

Στη διάρκεια των παρεμβάσεων και άλλων στελεχών του κόμματος, ο κ. Στέλιος Παππάς φέρεται να πρότεινε να στηθούν 2 κάλπες, μία για τη Γραμματέα και μία για τον Αναπληρωτή Γραμματέα, αντίθετα στην εισήγηση του κ. Τσίπρα για ενιαία κάλπη για τα δύο νέα πρόσωπα στην κομματική ιεραρχία, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε με σχεδόν απόλυτη πλειοψηφία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ