Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΘεσσαλονίκη: Θάνατος 43χρονου στο «Παπανικολάου» –Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο Πλεύρης

Θεσσαλονίκη: Θάνατος 43χρονου στο «Παπανικολάου» –Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο Πλεύρης

Φλεβοθρόμβωση ή πνευμονική εμβολή οι πιθανότερες αιτίες θανάτου

Κατεπείγουσα έρευνα για τα αίτια θανάτου του 43χρονου, που πέθανε σε καρέκλα του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη μετά από εξιτήριο που του έδωσαν οι γιατροί, δίεταξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 

Την ίδια ωρα συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του 43χρονου. Υπενθυμίζεται πως ο άτυχος άνδρας έφτασε στο νοσοκομείο Παπανικολάου την 1η Απριλίου με έντονο πόνο στο πόδι. Οι γιατροί αφού τον εξέτασαν του έδωσαν εξιτήριο, καθώς δεν εντόπισαν κάτι ανησυχητικό. Ωστόσο, ο άνδρας συνέχισε να πονάει και παρέμεινε στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Δώδεκα ώρες μετά τον 43χρονο βρήκαν νεκρό στην καρέκλα μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο ιατροδικαστής σύμβουλος οικογένειας του θύματος, Δημήτρης Γαλεντέρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ έκανε λόγο για φλεβοθρόμβωση και πνευμονική εμβολή. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Υπάρχει μια εικόνα για το τι θα ψάξουμε στα εργαστήρια. Η φλεβοθρόμβωση και η πνευμονική εμβολή είναι μια από αυτές τις αιτίες που διερευνάται και είναι και η πιθανότερη. Παρόλα αυτά περιμένουμε την επαλήθευση από το ιστοπαθολογικό εργαστήριο για να είμαστε σίγουροι»

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ότι ενώ δεν είχε διενεργηθεί τεστ Covid όσο ήταν εν ζωή, του έκαναν τεστ αφού πέθανε!

«Αφού διαπίστωσαν ότι είναι νεκρός έκαναν τεστ Covid και θέλω να καταλάβω ποιο ήταν το κίνητρο να κάνουν σε έναν νεκρό τεστ κορονοϊού», τόνισε.

Ο ίδιος έδωσε το χρονικό της τραγικής κατάληξης λέγοντας ότι το θύμα έφτασε το βράδυ της 1ης Απριλίου στα επείγοντα του νοσοκομείου, όπου ανέφερε πόνο στο ένα πόδι του κι έγινε μια περιποίηση στα κάτω άκρα γιατί είχε εκτεταμένες εξελκώσεις, κάποιες δερματικές πληγές και του επιτράπηκε να γυρίσει στο σπίτι αδιάγνωστος.

«Δεν έγινε καμία εξέταση στον 43χρονο»

Σε ερώτηση αν έγιναν εξετάσεις στον 43χρονο ο κ. Γαλεντέρης επισήμανε ότι «εγώ από τη νεκροτομή δεν έχω κάποιο σημείο που να δείχνει ότι έγινε κάποια εξέταση, ακόμα και λήψη αίματος. Θα δούμε και από τα χαρτιά των επειγόντων τι προκύπτει».

Μάλιστα, όπως είπε αν του είχαν γίνει εξετάσεις, θα μπορούσε η πνευμονική εμβολή να αναγνωριστεί και να αντιμετωπιστεί: «Το νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να κάνει κάτι για να βγάλει διάγνωση και να αντιμετωπίσει τον ασθενή του είτε πρόκειται να φύγει είτε όχι. Αν ξεκινούσε θεραπευτική αντιμετώπιση οι πιθανότητες να φύγει, θα μειώνονταν στο μίνιμουμ. Αν η πνευμονική εμβολή είναι θανατηφόρος στο 40% χωρίς θεραπεία, με θεραπεία αυτό το ποσοστό πέφτει στο 5%-7%».

Εξήγησε πως αν του μετρούσαν έστω το οξυγόνο, θα έβρισκαν μειωμένο κορεσμό και θα έβλεπαν κάποια διαταραχή του ρυθμού της καρδιάς. «Αυτός ο ασθενής είχε μια υποκείμενη οξεία κατάσταση για να προκληθεί ο θάνατος μέσα στις τελευταίες ώρες. Συνεπώς αν είχε γίνει ο έλεγχος, θα είχε αναγνωριστεί από τους γιατρούς», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ