Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΔεν είναι φωτομοντάζ! Βενιζέλος και Παπανδρέου τρώνε μαζί στα Χανιά

Δεν είναι φωτομοντάζ! Βενιζέλος και Παπανδρέου τρώνε μαζί στα Χανιά

Οι πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ μετείχαν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης έφερε στο ίδιο τραπέζι -και μάλιστα τον έναν απέναντι από τον άλλο- τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μαζί τους είναι ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Καιρίδης, η σύζυγος του κ. Βενιζέλου και ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημαντηράκης. 

Οι δύο πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, που δεν είχαν και τις καλύτερες πολιτικές σχέσεις, έλαβαν μέρος στις εργασίες της Πολιτικής Επιτροπής, η οποία συνεδριάζει για πρώτη φορά στα Χανιά, έπειτα από πρωτοβουλία της Ντόρας Μπακογιάννη.

Στην παρέμβασή του ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «ζούμε το πρώτο θερμό επεισόδιο που μπορεί να εξελιχθεί σε τρίτο παγκόσμιο πόλεμο» ενώ εκτίμησε πως η Ευρώπη πρέπει να αντιληφθεί ποιες είναι οι προτεραιότητες αυτήν την τόσο κρίσιμη περίοδο.

«Τέτοια συρροή κρίσεων είχαμε πάρα πολλές δεκαετίες να ζήσουμε. Χρειάζεται υπευθυνότητα, διορατικότητα, να είμαστε σοβαροί και να μιλάμε με υπευθυνότητα» τόνισε.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου, επισήμανε στη δική του παρέμβασή ότι «αυτή τη στιγμή ο τραγικός πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν είναι ένας απλός πόλεμος μεταξύ δύο κρατών αλλά ένας πόλεμος ιδεολογιών μια αντιπαράθεση μετά μιας αυτοκρατορικής, αυταρχικής αντίληψης και μιας κοινωνίας δημοκρατικής που θέλει να προχωρήσει που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Άρα αυτή τη στιγμή απειλούνται αυτές οι Αρχές, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ