Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣε δυο εβδομάδες η ανακοίνωση του Σχεδίου Νόμου για τα ΑΕΙ

Σε δυο εβδομάδες η ανακοίνωση του Σχεδίου Νόμου για τα ΑΕΙ

Ενώ το Υπ. Παιδείας έχει «τελειώσει» τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ηλείας

«Σύμφωνα με πληροφορίες μου  σε δυο εβδομάδες θα ανακοινωθεί από το υπουργείο το Σχέδιο Νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση». Τη δήλωση αυτή έκανε   ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων Τρ. Αλμπάνης, σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του esos.gr η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας εκμυστηρεύτηκε σε κατ΄ιδίαν συναντήσεις με Πρυτάνεις , στο περιθώριο της Συνόδου Πρυτάνεων στα Γιάννενα  ότι:

Σε δύο εβδομάδες θα ανακοινωθούν και θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου.

Τέλος Ιουνίου θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μάλιστα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προέτρεψε τους Πρυτάνεις να προετοιμαστούν για έκτακτη Σύνοδο στις αρχές Ιουνίου, προκειμένου να καταθέσουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις επί των διατάξεων του Σχεδίου Νόμου.

Ωστόσο η υπουργός Ν. Κεραμέως, όταν ρωτήθηκε από τον προεδρεύοντα της Συνόδου, παρουσία των 23 Πρυτάνεων,  για το χρονοδιάγραμμα ανακοίνωσης και προώθησης στη Βουλή του Σχεδίου Νόμου, απέφυγε να απαντήσει.

Ακαδημαϊκός χάρτης

Η υπουργός Παιδείας απέφυγε επίσης να απαντήσει στο ερώτημα του προεδρεύοντα της Συνόδου εάν το νέο Μηχανογραφικό θα περιλαμβάνει  το σχέδιο για το νέο ακαδημαϊκό χάρτη, σύμφωνα με το οποίο στις προθέσεις του υπουργείου είναι αρχικά να γίνουν   50 συγχωνεύσεις και  καταργήσεις τμημάτων.

Στο ερώτημα αυτό η Ν. Κεραμέως περιορίστηκε στην απάντηση ότι «μέχρι στις 15 Μαΐου θα ανακοινωθεί το νέο Μηχανογραφικό».

Ο Τρ. Αλμπάνης ρώτησε επίσης την υπουργό Παιδείας εάν θα στείλει στην ΕΘΑΑΕ τις περιορισμένες προτάσεις των Πανεπιστημίων για συγχωνεύσεις ή καταργήσεις τμημάτων, οι οποίες δεν ξεπερνούν τις δέκα. Η Ν. Κεραμέως απέφυγε να απαντήσει και σε αυτό το ερώτημα.

Με το Π.Δ. υπογεγραμμένο

Όλα αυτά ενώ το Προεδρικό Διάταγμα που «τελειώνει» και τυπικά τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ηλείας έχει φύγει υπογεγραμμένο από το γραφείο της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και πλέον απομένουν οι υπογραφές από τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, καθώς και από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Στο τέλος υπογραφεί και τυπικά από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ