Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΔείτε live: Οι κοινές δηλώσεις Κυριάκου Μητσοτάκη με τη πρωθυπουργό της Φινλανδίας

Δείτε live: Οι κοινές δηλώσεις Κυριάκου Μητσοτάκη με τη πρωθυπουργό της Φινλανδίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με την Φινλανδία ομόλογό του

Η Φινλανδή πρωθυπουργός Σάνα Μάριν βρίσκεται από σήμερα στην Αθήνα για συνάντηση και επίσημες συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η νεότερη πρωθυπουργός στην παγκόσµια ιστορία που εδώ και 2,5 χρόνια ηγείται ενός κυβερνητικού συνασπισµού πέντε κοµµάτων, στα οποία πρωτοφανώς στα πολιτικά χρονικά επικεφαλής είναι γυναίκες, αναµένεται να µεταφέρει στην ελληνική πρωτεύουσα τον αέρα της ισότιµης κουλτούρας µεταξύ των δύο φύλων. Κυρίως, όµως, η επίσηµη επίσκεψή της θα επικεντρωθεί, κατά τη συζήτηση µε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο θέµα της ένταξης της σκανδιναβικής χώρας στο ΝΑΤΟ.

Δείτε ζωντανά τις κοινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τη Σάνα Μάριν

Οι δυο ηγέτες συναντώνται σήμερα στην Αθήνα εν μέσω της ρωσικής εισβολής ενώ αναμένεται να αναφερθούν και στην πρόθεση της Φινλαδίας να υποβάλλει αίτηση για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

«Τα θέματα που έχουμε να συζητήσουμε είναι πολλά ξεκινώντας από τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Ηδη είχαμε μια πολύ παραγωγική συζήτηση που θα συνεχιστεί. Η Ουκρανία όπως είπα ήταν το κορυφαίο θέμα της συζήτησης μας. Από την πρώτη στιγμή η Ελλάδα έλαβε ξεκάθαρη θέση σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις θεμελιώδεις αρχές της εξωτερικής μας πολιτικής. Θέλω να επαναλάβω όσο πιο ξεκάθαρα μπορώ ότι η ρωσική εισβολή είναι επιθετικός πόλεμος κατά μιας ανεξάρτητης και κυρίαρχης χώρας που δεν μπορεί να γίνει ανεκτό στην Ευρώπη του 21ου αιώνα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ