Απαράδεκτη δήλωση Οικονόμου: Οι Έλληνες έχουν μάθει στο τζάμπα, να πληρώσουν το ρεύμα

424

Τις διακοπές ρεύματος στις οποίες προχωρά η ΔΕΗ και τις μεγάλες αυξήσεις στους λογαριασμούς σχολίασε με τον πλέον απαράδεκτο τρόπο ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου.

Δικαιολογημένες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, για τους πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Ο βουλευτής της κυβέρνησης ήταν καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ. Σχολιάζοντας τις 5.000 διακοπές ρεύματος σε πολίτες που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς, την ώρα που εκκρεμούν ακόμα 16.000 εντολές για διακοπές, απάντησε χαρακτηριστικά:

“Δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα ούτε του δωρεάν και θα πρέπει να πληρώνει ο καθένας τις υποχρεώσεις του”.

Η απάντησή του προκάλεσε την άμεση αντίδραση του παρουσιαστή Δημήτρη Κοτταρίδη που του επισήμανε ότι “ποτέ δεν ήταν τσάμπα η ΔΕΗ, ο κόσμος πάντα πλήρωνε”. Η τοποθέτηση του κ. Οικονόμου προκάλεσε εκτός από την έντονη ενόχληση των παρουσιαστών της εκπομπής, και την αντίδραση και των άλλων προσκεκλημένων όπως του Θανάση Θεοχαρόπουλου διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Κωνσταντίνου Χήτα βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

Ο βουλευτής της ΝΔ επέμεινε πάντως στους ισχυρισμούς του, υποστηρίζοντας ότι οι συνταξιούχοι μπορούν να ακόμη να πληρώσουν, υποστηρίζοντας ότι η κοινωνία έχει γαλουχηθεί στο “τζάμπα και το δωρεάν”.

“Στο τζάμπα έχει γαλουχηθεί μια κοινωνία η οποία πρέπει αυτή τη στιγμή να καταλάβει. Εσείς πιστεύετε ότι ο συνταξιούχος δεν μπορεί να πληρώσει; Από τα 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, δεν μπορούν να πληρώσουν; Οι 20 χιλιάδες που δεν πληρώσαν πιστεύετε ότι είναι συνταξιούχοι; Να δούμε το προφίλ των ανθρώπων αυτών”, σχολίασε.

“Επειδή κινούμαστε μέσα στην κοινωνία και δεν είμαστε οι πολιτικοί του γραφείου και της υψηλής διανόησης, σας λέω ότι υπάρχουν τεράστια κοινωνικά ζητήματα, ζητήματα που η κυβέρνηση πρέπει να τα δει, και λέω ότι πίσω από αυτά τα προβλήματα, δεν θα παίζουν κάποιοι το παιχνίδι τους, του τζάμπα. Αυτό”, πρόσθεσε, ενώ υπερθεμάτισε ισχυριζόμενος πως η ΝΔ κράτησε τη ΔΕΗ όρθια.

Να αναφερθεί ότι ήδη, οι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος έχουν δώσει εντολές διακοπής για περίπου 26.500 παροχές ρεύματος, ενώ έχουν ήδη γίνει οι διακοπές σε περίπου 6.000 καταναλωτές, σύμφωνα και με τον πρόεδρο της Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστα Μανιάτη.

Όπως είπε στην ίδια εκπομπή, ο ΔΕΔΔΗΕ λαμβάνει διαρκώς εντολές να κόβουν τις παροχές για τους απλήρωτους λογαριασμούς.

Σημειώνεται πως το σχόλιο αυτό έρχεται λίγες ώρες μετά τη πλήρη κάλυψη της κυβέρνησης προς τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Γιώργο Στάσση, αναφορικά με δημοσίευμα, που τον φέρει να κτίζει “αυτοκρατορικό ανάκτορο” στην Τζιά, την ώρα που η ακρίβεια στο ηλεκτρικό ρεύμα προκαλεί “ηλεκτροσόκ” στους καταναλωτές.

news247