Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠανσέληνος Απριλίου 2022: Πότε θα δούμε το Ροζ Φεγγάρι – Η ιστορία...

Πανσέληνος Απριλίου 2022: Πότε θα δούμε το Ροζ Φεγγάρι – Η ιστορία πίσω από το όνομα του

Οι δύο διαφορετικές εκδοχές

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την Πανσέληνο Απριλίου η οποία σύντομα θα φωτίσει τον νυχτερινό ουρανό και συγκεκριμένα θα εμφανιστεί στις 16/4, καθώς η φωτεινότητα θα αγγίξει το 100%.

Μάλιστα, είναι γνωστή και ως Ροζ Φεγγάρι, καθώς σύμφωνα με το sciencefocus.com η συγκεκριμένη Πανσέληνος δεν είναι στη πραγματικότητα ροζ, αλλά αντλεί το όνομα της από τα ροζ λουλούδια Phlox subulata, που ανθίζουν την άνοιξη.

Συγκεκριμένα, είναι ένα φυτό που εντοπίζεται στη Βόρεια Αμερική και πιστεύεται ότι το όνομα Ροζ Φεγγάρι προέρχεται από τη δεκαετία του 1930 όταν ο Καζαμίας της εποχής, άρχισε να δημοσιεύει ονόματα για κάθε πλήρες Σελήνη του έτους. Από τότε, αυτά τα ονόματα έχουν κερδίσει δημοτικότητα και χρησιμοποιούνται πλέον σε όλο τον κόσμο.

Τα ονόματα κάθε Φεγγαριού

Παρόλα αυτά, η Πανσέληνο Απριλίου ενδέχεται να αντλεί το όνομα της από την αρχαιότητα και κυρίως από τους ιθαγενείς της Βορείου Αμερικής.

Σημειώνεται, πως με βάση την ονοματοδοσία των ιθαγενών της Βορείου Αμερικής, η Πανσέληνος του Ιανουαρίου ονομαζόταν Φεγγάρι του Λύκου. Του Φεβρουαρίου λέγεται Φεγγάρι του Χιονιού, του Μαρτίου Φεγγάρι του Σκουληκιού, του Απριλίου καλείται Ροζ Φεγγάρι από ένα μικρό λουλούδι Phlox subulata που ανθίζει στη Βόρεια Αμερική και του Μαΐου λέγεται Φεγγάρι του Λουλουδιού, αφού τότε η φύση είναι σε πλήρη άνθιση.

Επιπλέον, τον Ιούνιο ανατέλλει το Φεγγάρι της Φράουλας, από τη συγκομιδή των φρούτων, του Ιουλίου λέγεται Φεγγάρι της Αστραπής, από τις δυνατές καλοκαιρινές μπόρες, του Αυγούστου Φεγγάρι του Οξύρρυγχου, του Σεπτεμβρίου Φεγγάρι του Καλαμποκιού, του Οκτωβρίου Φεγγάρι των Κυνηγών, του Νοεμβρίου ονομάζεται Φεγγάρι του Κάστορα και του Δεκεμβρίου ονομάζεται Ψυχρό Φεγγάρι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ