Από τα χιόνια στα… 30αρια: Έρχεται καλοκαίρι με θερμοκρασίες στο «κόκκινο»

Σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σε ορισμένες περιοχές τις επόμενες μέρες, με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και τους 30 βαθμούς.

Αυτό το θερμό κύμα ίσως φέρει άνοδο της θερμοκρασίας στην νότια Κρήτη ακόμα και στους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, στο σύνολο της επικράτειας αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, κυρίως λασποβροχές από την αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί σε Ιόνιο και Αιγαίο και αυξημένη θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έως και τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, συννεφιασμένος ο καιρός καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας με μικρή πιθανότητα βροχής. Η θερμοκρασία σε άνοδο έως και τους 20 βαθμούς Κελσίου και αυξημένη συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης.

Στη Θεσσαλονίκη, νοτιάδες, υγρασία και συννεφιά σε μεγάλα διαστήματα μέσα στην ημέρα με μεγαλύτερη πιθανότητα λασποβροχών κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα του νομού. Η θερμοκρασία έως και τους 19 βαθμούς Κελσίου στο εσωτερικό της πόλης.

Μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης και λασποβροχές στο νότιο και νοτιανατολικό Αιγαίου με τους νοτιάδες στα 4 μποφόρ.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, συννεφιές και πρόσκαιρες τοπικές βροχές αναμένονται και τις επόμενες ημέρες με έμφαση στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική Ελλάδα.

Ακόμα πιο θερμές αέριες μάζες αναμένονται την Παρασκευή και το Σάββατο που θα φέρουν περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας έως τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Σχετικά Άρθρα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ