Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΗ Red Bull υπέγραψε τη μεγαλύτερη συμφωνία χορηγίας σε κρυπτονόμισμα

Η Red Bull υπέγραψε τη μεγαλύτερη συμφωνία χορηγίας σε κρυπτονόμισμα

Τη μεγαλύτερη συμφωνία στο χώρου του αθλητισμού υπέγραψε η Red Bull Formula 1, η οποία υπολογίζεται στα 130 εκ. ευρώ σε ορίζοντας τριετίας. Το ακριβές ποσό δεν ανακοινώθηκε επίσημα από την εταιρεία, όμως πηγές κάνουν λόγο για το παραπάνω ποσό. Η συμφωνία έγινε με την Bybit, η οποία είναι πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων με έδρα τη Σιγκαπούρη. Με αυτή τη συμφωνία η Bybit γίνεται ένας από τους μεγάλους χορηγούς της Red Bull, η οποία έψαχνε χορηγίες μετά την παύση υποστήριξης από τη Honda.

Η Bybit ιδρύθηκε το Μάρτιο του 2018 και αποτελεί ένα είδους χρηματιστηρίου σε κρυπτονόμισμα. Η λειτουργία της έγκειται σε συμβόλαια που δίνουν στους εμπόρους το δικαίωμα να αγοράζουν ή να πουλούν κρυπτονομίσματα ή τίτλους crypto σε μια συγκεκριμένη τιμή σε μελλοντική ημερομηνία.  Aυτή τη στιγμή η πλατφόρμα μετράει πάνω από 6 εκ. εγγεγραμμένους χρήστες, ένας αριθμός που αυξάνεται ολοένα- όπως και η δημοτικότητα των κρυπτονομισμάτων.

Η συνεργασία Red Bull και Bybit περιλαμβάνει τη δυνατότητα έκδοσης συλλεκτικών fan tokens, με στόχο να μυηθούν οι φίλαθλοι της ομάδας στα κρυπτονομίσματα. Επίσης, οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την προώθηση της «πράσινης» τεχνολογίας, της βιωσιμότητας αλλά και της γενικότερης ενημέρωσης του κόσμου για τα crypto. Η Bybit μετά τη συμφωνία ανακοίνωσε στο Twitter: «Ένα νέο κεφάλαιο ξεκινά. Ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με τους 4 φορές πρωταθλητές Φόρμουλα 1, την Oracle Red Bull Racing. Μια συνεργασία σε άλλο επίπεδο!»

Την προηγούμενη σεζόν το πρωτάθλημα οδηγών Φόρμουλα 1 κέρδισε ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull. Ο Φερστάπεν έχει αρχίσει να ανεβαίνει, κάνοντας τον Χάμιλτον να χάσει την παντοκρατορία των τελευταίων χρόνων. Για τη σεζόν που ξεκινάει σε λίγο το στοίχημα Φόρμουλα 1 της bwin δείχνει πολύ κοντά τους Χάμιλτον και Φερστάπεν για την κατάκτηση του τίτλου. Μάλιστα φέτος η Red Bull ανανέωσε το συμβόλαιο με τον Φερστάπεν για άλλα 6 χρόνια και με ετήσιες απολαβές περίπου 40 εκ. ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η συμφωνία με τη Bybit ήρθε μετά την ανακοίνωση για συνεργασία της Red Bull με τον κολοσσό τεχνολογίας, την Oracle. Η Oracle είναι πλέον ο κορυφαίος χορηγός της ομάδας, αφού το συμβόλαιο τους φτάνει τα 275 εκ. ευρώ για τα προσεχή 5 χρόνια. Μόνο οι Bybit και Oracle φτάνουν τα 100 εκ. ευρώ το χρόνο για υποστήριξη της Red Bull, ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ