Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣυναγερμός στα Γρεβενά: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο της Ιτέας - Αγνοούνται 3...

Συναγερμός στα Γρεβενά: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο της Ιτέας – Αγνοούνται 3 άτομα

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για τους φύλακες της μονάδας – Ο Πύραρχος Αντώνης Καλαΐδόπουλος μίλησε  για «κρανίου τόπο» στο σημείο και τόνισε ότι όλη η μονάδα παραγωγής έχει ισοπεδωθεί εντελώς — Το εργοστάσιο είναι της εταιρίας ELTEK

Πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρώί της Δευτέρας σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών στην περιοχή της Ιτέας Γρεβενών.

Από την έκρηξη ισοπεδώθηκε μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεών του.

Επί τόπου έχουν σπεύσει 11 πυροοσβέστες με τέσσερα οχήματα, ενώ γίνεται έλεγχος για τυχόν εγκλωβισμένους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης τρία άτομα -πιθανόν φύλακες της μονάδας- αγνοούνται.

Ο Πύραρχος Αντώνης Καλαΐδόπουλος μίλησε στο OPEN για «κρανίου τόπο» στο σημείο και τόνισε ότι όλη η μονάδα παραγωγής έχει ισοπεδωθεί εντελώς.

«Υπάρχουν κομμάτια από σάρκες» ανέφερε.

Ο δήμαρχος επιβεβαίωσε στο OPEN τους τρεις αγνοούμενους και σημείωσε ότι πριν από περίπου 10 ημέρες στην περιοχή ακούστηκε ακόμα μία έκρηξη που ανησύχησε τους κατοίκους των Γρεβενών, αλλά ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι συνδέεται με το ίδιο εργοστάσιο.

Το εργοστάσιο είναι της εταιρίας ELTEK η οποία ιδρύθηκε το 2010 με έδρα στους Αγαλαίους του Δήμου Γρεβενών, ενώ σε αυτό εργάζονται πάνω από 30 άτομα.

Οι εγκαταστάσεις απλώνονται σε μια ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων με 14 βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους συνολικής χωρητικότητας 700 τόνων πρώτης ύλης και 200 τόνων εκρηκτικών υλών.

Η έκρηξη έγινε αισθητή ακόμη και στην πόλη των Γρεβενών που απέχει περίπου 30 χιλιόμετρα. 

Πυροσβεστική και Αστυνομία δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει σε κοντινή απόσταση, ενώ στο σημείο σπεύδει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Γρεβενών και άλλοι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης οι οποίοι ενημερώθηκαν για το συμβάν που έχει αναστατώσει την περιοχή.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ