Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΓρεβενά: Σβήνουν οι ελπίδες για τους τρεις αγνοούμενους από την έκρηξη στο...

Γρεβενά: Σβήνουν οι ελπίδες για τους τρεις αγνοούμενους από την έκρηξη στο εργοστάσιο

Εξαϋλώθηκε το εργοστάσιο από την έκρηξη –  Δεν έχουν βρεθεί ίχνη που να υποδεικνύουν πως οι εργαζόμενοι είναι ζωντανοί – H ανακοίνωση της εταιρείας αμέσως μετά το συμβάν – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

«Σβήνουν» ώρα με την ώρα οι ελπίδες για τους τρεις αγνοούμενους από την μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας σε εργοστάσιο στα Γρεβενά.

Μετά την έκρηξη στην ΕΛΤΕΚ και την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, ξεκίνησαν άμεσα οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών αγνοουμένων, η οποία δυστυχώς δεν έχει αποδώσει.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα οι τρεις εργαζόμενοι θεωρούνται προς στιγμήν αγνοούμενοι και οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν ενημερώσει τους συγγενείς τους για το εάν κατέληξαν. Ωστόσο, η ισχύς της έκρηξης, το γεγονός πως ισοπεδώθηκε το εργοστάσιο αλλά και το ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί ίχνη που να υποδεικνύουν πως οι εργαζόμενοι είναι ζωντανοί, αφήνουν λίγες ελπίδες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αρμόδιες αρχές προσπαθούν να διασαφηνίσουν με τη διοίκηση της εταιρείας σε ποιο τμήμα εργάζονταν οι αγνοούμενοι προκειμένου να εντοπιστούν ίχνη τους και εάν απαιτηθεί θα διενεργηθούν και εξετάσεις γενετικού υλικού.

Σε ότι αφορά τα αίτια της έκρηξης και στο εάν η εταιρία ακολουθούσε τις οδηγίες πυρασφάλειας που ορίζουν οι κανονισμοί ο κ. Κορέλλας δήλωσε ότι όλα αυτά θα ερευνηθούν από ειδικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής που έχει αναλάβει το έργο της προανάκρισης.

Το κυρίως κτίριο που γινόταν η παραγωγή των εκρηκτικών για λόγους ασφαλείας ήταν σαν “βυθισμένο” στο έδαφος αφού εκτός από την κύρια είσοδο όλες του οι επιφάνειες καλυπτόταν από αναχώματα ύψους πολλών μέτρων. Να αναφέρουμε ότι οι αποθηκευτικοί χώροι του εργοστασίου εκτός από υλικές ζημιές δηλαδή σπασμένα τζάμια κλπ, δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς οι ποσότητες εκρηκτικών ή της αμμωνίας που είναι αποθηκευμένοι δεν δημιουργούν κάποιο κίνδυνο.

«Κρανίου τόπος, υπάρχουν κομμάτια από σάρκες»

Νωρίτερα, πύραρχος που βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης μίλησε στο OPEN για την κατάσταση που επικράτησε. «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει φωτιά, η περιοχή είναι κρανίου τόπος, από την έκρηξη ταρακουνήθηκαν τα γύρω χωριά», είπε ο Αντώνης Καλαΐδόπουλος.

«Μεγάλοι ογκόλιθοι έχουν εκτιναχθεί σε απόσταση 200-300 μέτρων», είπε επίσης ο κ. Καλαϊδόπουλος. «Υπάρχουν κομμάτια από σάρκες» ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ