Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΡομάν Αμπράμοβιτς: Το υπερπολυτελές γιοτ του, Solaris, πλέει στα νότια της Κρήτης

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Το υπερπολυτελές γιοτ του, Solaris, πλέει στα νότια της Κρήτης

Βρίσκεται σε διεθνή ύδατα – Ο Ρώσος ολιγάρχης θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο κατάσχεσης λόγω των κυρώσεων σε βάρος του από τη Μεγάλη Βρετανία – Είχε ελλιμενιστεί τις προηγούμενες ημέρες στο Μαυροβούνιο – Το Solaris έχει μήκος 140 μέτρα, με 48 καμπίνες σε οκτώ καταστρώματα και μπορεί να φιλοξενήσει πλήρωμα 60 ατόμων και χώρο για 36 άτομα

Στα νότια της Κρήτης βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες το υπερπολυτελές σκάφος του Ρομάν Αμπράμοβιτς, Solaris.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Marine Traffic, το Solaris το οποίο πλέει με σημαία από τις Βερμούδες, σαλπάρει προς άγνωστη κατεύθυνση μεν αλλά προς τα ανατολικά, ενώ αναμένει εντολές για το τι πορεία θα ακολουθήσει. 

Σύμφωνα με τη Daily Mail, το Solaris των 430 εκατομμυρίων λιρών έφυγε βιαστικά από τη Βαρκελώνη την Τρίτη, καθώς οι κύρώσεις σε βάρος του Ρώσου ολιγάρχη έφερναν στο προσκήνιο το ενδεχόμενο κατάσχεσης του υπερπολυτελούς σκάφους. Πιστεύεται ότι ήθελε να μεταφέρει το γιοτ του από τα ευρωπαϊκά ύδατα, παρόλο που δεν του είχε επιβληθεί ακόμη κυρώσεις τότε από την ΕΕ.

Σημειώνεται πως και τις προηγούμενες ημέρες η συμπεριφορά του σκάφους ήταν παρόμοια, αφού, αφότου έφυγε από τη Βαρκελώνη, έπλεε νότια της Σικελίας προς άγνωστο προορισμό, όταν και τελικά δήλωσε πως θα έφτανε στο Τιβάτ του Μαυροβουνίου. Από εκεί στην συνέχεια αναχώρησε και πλέον βρίσκεται νότια της Κρήτης.

Το Solaris, το οποίο διαθέτει ελικοδρόμιο και το δικό του σύστημα ανίχνευσης πυραύλων, υποβαλλόταν σε επισκευές στο λιμάνι της Βαρκελώνης πριν φύγει ξαφνικά την περασμένη εβδομάδα. Λέγεται, σύμφωνα με τη DailyMail ότι είπαν στο προσωπικό να γκρεμίσει σκαλωσιές για να μπορέσει να φύγει γρήγορα.

Σημειώνεται δε πως ο ίδιος ο Ρώσος ολιγάρχης βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα στη Μόσχα στην οποία είχε βρεθεί προ ημερών πετώντας με το ιδιωτικό του τζετ από το Τελ Αβίβ μέσω Κωνσταντινούπολης.

Δείτε πού βρίσκεται το Solaris:

Ο Αμπράμοβιτς αντιμετωπίζει κατάσχεση των θαλαμηγών του, εάν βρεθούν στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν από τη βρετανική κυβέρνηση την περασμένη Πέμπτη για τις σχέσεις του με τον Πρόεδρο Πούτιν λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Η σημαία από τις Βερμούδες φέρεται από πλοία που είναι νηολογημένα στο Crown Dependencies του Ηνωμένου Βασιλείου στο Isle of Man, στο Guernsey και στο Jersey, και στα υπερπόντια εδάφη της Ανγκουίλα, των Βερμούδων, των Βρετανικών Παρθένων Νήσων, των Νήσων Κέιμαν, των Νήσων Φώκλαντ, του Γιβραλτάρ, του Μοντσερράτ, της Αγίας Ελένης και των Τούρκων και Νησιά Κάικος.

Το Solaris έχει μήκος 460 πόδια (140 μέτρα), με 48 καμπίνες σε οκτώ καταστρώματα και μπορεί να φιλοξενήσει πλήρωμα 60 ατόμων και χώρο για 36 άτομα. Αυτό το υπερπολυτελές megayacht είναι επίσης ένα από τα ασφαλέστερα πλοία στον κόσμο. Για το σκοπό αυτό, το Solaris διαθέτει ασφάλεια τελευταίας τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος ανίχνευσης πυραύλων ελεγχόμενο από ραντάρ, αλεξίσφαιρων παραθύρων και θωρακισμένης προστασίας.

Οι καλεσμένοι που βρίσκονται στο σκάφος μπορούν να απολαύσουν πολλές ανέσεις. Υπάρχει γυμναστήριο, σάουνα, τζακούζι και πιθανώς σαλόνι ομορφιάς στο γιγάντιο γιοτ. Το άλλο σκάφος του, το Eclipse είναι γνωστό ότι έχει νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, αλλά το Solaris, έχει ένα υπαίθριο «beach club» στο πίσω τμήμα του επάνω καταστρώματος. Παράλληλα μεταφέρει και έναν στολίσκο από τζετ σκι.

Αυτό το γιγάντιο θέαμα ήταν προϊόν του γερμανικού ναυπηγείου Lloyd Werft και έχει υποβληθεί σε θαλάσσιες δοκιμές από τη Βαρκελώνη μέχρι το Ακρωτήριο Ντ’ Αιλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ