Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠανσέληνος Μαρτίου 2022: Απόψε το φεγγάρι του σκουληκιού που προκαλεί ψευδαισθήσεις

Πανσέληνος Μαρτίου 2022: Απόψε το φεγγάρι του σκουληκιού που προκαλεί ψευδαισθήσεις

Η επιστημονική εξήγηση και οι ερμηνείες για τα δύο ονόματα

Η Πανσέληνος Μαρτίου που είναι γνωστή και ως Φεγγάρι του Σκουληκιού θα λάμψει την Παρασκευή 18 Μαρτίου στο νυχτερινό ουρανό και θα προσφέρει εκπληκτικές εικόνες, με την κορύφωση να αναμένεται στις 01:22 τα ξημερώματα, ενώ θα δημιουργήσει και ψευδαισθήσεις στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Συγκεκριμένα, το kesq.com αναφέρει ότι το πρώτο ανοιξιάτικο φεγγάρι θα φαίνεται μεγαλύτερο, γιατί όταν θα βρεθεί κοντά στον ορίζοντα, τα ανθρώπινα μάτια θα συγκρίνουν το μέγεθος του Φεγγαριού με δέντρα, κτίρια ή άλλα αντικείμενα.

Συγκρίνοντας αυτά τα σημεία αναφοράς με το Φεγγάρι λοιπόν, ο εγκέφαλός ξεγελάει και το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο, από ότι είναι στην πραγματικότητα.

Οι ερμηνείες για τα δύο ονόματα

Η πρώτη ανοιξιάτικη Πανσέληνος είναι γνωστή και ως Φεγγάρι του Σκουληκιού, καθώς έλκει το όνομα της από το παρελθόν και υπάρχουν δύο ερμηνείες για το πώς πήρε το συγκεκριμένο όνομα.

Σύμφωνα με το almanac.com, η πρώτη ερμηνεία αναφέρει ότι το Φεγγάρι του Μαρτίου πήρε το όνομα του από τους ιθαγενείς της Βορείου Αμερικής, γιατί τότε εμφανίζονται τα πρώτα πτηνά που τρέφονται με σκουλήκια.

Παρόλα αυτά, μία άλλη ερμηνεία αναφέρει ότι το όνομα σχετίζεται με τον καπετάνιο Τζόναθαν Κάρβερ, έναν εξερευνητή του 18ου αιώνα, ο οποίος έγραψε ότι το όνομα αυτό αναφέρεται σε ένα είδος «σκουληκιού», που είναι προνύμφες σκαθαριών και αρχίζουν να αναδύονται τον Μάρτιο όταν ζεσταίνει ο καιρός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ