Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠαρέλαση 25ης Μαρτίου 2022: Τι θα γίνει φέτος

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2022: Τι θα γίνει φέτος

Λίγες μέρες πριν την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 2022, οι ειδικοί διατηρούν επιφυλάξεις για την παρέλαση. Τι θα γίνει με τις μαθητικές παρελάσεις.

Για τρίτη χρονιά, η παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2022 φαίνεται ότι είναι δύσκολο να γίνει όπως την προ-covid εποχή. «Ναι» σε μαθητικές παρελάσεις της 25ης Μαρτίου 2022, αλλά χωρίς κόσμο, ξανά για τρίτη χρονιά, λέει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Όπως δήλωσε η ίδια σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ:

«Επειδή τα πράγματα είναι ακόμα με τα κρούσματα και έχουμε διψήφιο αριθμό θανάτων, οι παρελάσεις αν θα γίνουν, θα πρέπει να γίνουν όπως την προηγούμενη φορά, χωρίς κόσμο, χωρίς γονείς. Δεν πειράζει, ας δουν τα παιδιά τους χωρίς τηλεόραση».

Ωστόσο, η κ. Παγώνη εξέφρασε την αισιοδοξία της για ένα καλύτερο Πάσχα φέτος.

«Νομίζω ότι μέχρι το Πάσχα, τα πράγματα θα ομαλοποιηθούν και θα πάει ο κόσμος να περάσει καλύτερες μέρες γιατί έχει πιεστεί πάρα πολύ» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Σε ερώτηση μάλιστα για το αν θα πάμε σε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων μέχρι τότε, σημείωσε, «περίπου, θα έχει μειωθεί αρκετά».

«Τώρα είναι 20.000, μη το συζητάμε. Είναι οι Απόκριες, αυτό πάει ανά πακέτο» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Προς το παρόν πάντως, δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τη διεξαγωγή των παρελάσεων τη φετινή χρονιά.

Τι έγινε με την παρέλαση της 25ης Μαρτίου τις δύο προηγούμενες χρονιές

Το 2020, βρισκόμασταν στις πρώτες μέρες του πρώτου αυστηρού lockdown στις 25 Μαρτίου. Είχαν ματαιωθεί και η στρατιωτική και οι μαθητικές παρελάσεις.

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου διεξήχθη το 2021, 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Λαμπεροί καλεσμένοι περευρέθησαν στο Σύνταγμα, χωρίς όμως κόσμο. Η πανδημία δεν είχε αφήσει επίσης περιθώριο για να διεξαχθούν οι μαθητικές παρελάσεις, καθώς θεωρήθηκε προτιμότερο να θυσιαστούν ενόψει Πάσχα και καλοκαιριού.

Πάντως, φέτος οι καρναβαλικές παρελάσεις δεν διεξήχθησαν για μια ακόμα χρονιά, προκειμένα να αποκλιμακωθεί η κατάσταση καθώς προχωράμε προς το Πάσχα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ