Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΣυναγερμός στην κυβέρνηση – Ζητάει επειγόντως εφεδρικό πλάνο από τα υπουργεία λόγω...

Συναγερμός στην κυβέρνηση – Ζητάει επειγόντως εφεδρικό πλάνο από τα υπουργεία λόγω Oμικρον

Με έγγραφό του το υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τα υπουργεία να καταθέσουν εφεδρικό πλάνο εργασιών, καθώς προβλέπει δυσλειτουργίες στη λειτουργία τους λόγω μαζικής νόσησης προσωπικού από τη μετάλλαξη Ομικρον.

Την κατάθεση εφεδρικού πλάνου εργασιών από όλα τα υπουργεία, το αργότερο μέχρι μεθαύριο, Τετάρτη, ζητάει, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση, καθώς προβλέπει ότι η μαζική νόσηση υπαλλήλων από τη μετάλλαξη Ομικρον θα προκαλέσει σημαντικές δυσλειτουργίες στη λειτουργία του κράτους.

Το έγγραφο που έχει στη διάθεσή του το iEidiseis.gr συνιστά πλήρη επιβεβαίωση του πρόσφατου ρεπορτάζ μας για σοβαρά και πολυεπίπεδα προβλήματα σε όλους τους κρίσιμους τομείς της λειτουργίας του κράτους, αρχής γενομένης από τα νοσοκομεία, τα σώματα ασφαλείας, τους δημοσίους υπαλλήλους που έρχονται σε άμεση επαφή με τους πολίτες κα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επείγουσα ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών που απεστάλη ήδη προς όλα τα υπουργεία, «η μέχρι στιγμής εμπειρία έχει δείξει ότι οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό, σε ό,τι αφορά τους ανθρώπινους πόρους θα βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες».

Σε άλλο σημείο του εγγράφου τονίζεται ότι σε περίπτωση δυσκολίας λειτουργίας των υπηρεσιών λόγω έλλειψης προσωπικού, θα οδηγήσουν σε μη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος ( πχ εξυπηρέτησης πολιτών, υπηρεσίες πρώτης γραμμής, υπηρεσίες οι ενέργειες των οποίων προσδιορίζονται από αποκλειστικές προθεσμίες κα ).

Ολόκληρο το έγγραφο του υπουργείου για «Κατάρτιση έκτακτου πλάνου υπηρεσιών στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού και αντιμετώπισης των συνεπειών από τη διασπορά του κορονοϊού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ